Ypres Rally is veiligste rally op Europese kalender

Redactie KW

De Kenotek Ypres Rally, de Belgische manche op de Europese rallykalender (ERC), is volgens het rapport van de Internationale Automobielfederatie (FIA) de beste rally inzake veiligheid. Algemeen eindigde de Ypres Rally op de tweede plaats.

Jaarlijks maakt de FIA een rapport. Daarin wordt de kwaliteit van elke organisatie in het Europees rallykampioenschap beoordeeld op de meest uiteenlopende organisatorische aspecten. Op het vlak van veiligheid staat de Ypres Rally helemaal bovenaan.

“Veiligheid blijft voor elke organisator van een rally primordiaal, dus ook voor Superstage,” vertelt Jan Vervisch, Safety Manager van de Kenotek Ypres Rally. “Die prima score van de FIA is natuurlijk ook te verklaren door de strenge Belgische wetgeving. We besteden als organisator ook veel aandacht aan het ‘Spectator Management’. Door de publiekspunten met wegwijzers aan te duiden vanaf het rallycentrum en die zones zo comfortabel mogelijk in te richten, met catering en andere voorzieningen, kunnen we de fans zoveel mogelijk naar plaatsen langs het parcours brengen waar we de veiligheid optimaal kunnen garanderen.”

De organisatie scoorde ook op andere vlakken goed, zoals voor algemene organisatie en technische aspecten, en mocht uiteindelijk beslag leggen op de tweede plaats in de totale rangschikking. Met 1056 punten scoorde de Belgische ERC-manche amper 10,5 punten minder dan de Liepaja Rally in Letland.

In 2016 vindt de Kenotek Ypres Rally plaats op 23, 24 en 25 juni. Dan vormt Ieper het decor van de zesde van in totaal tien ERC-manches.

(Belga)