Yens Delmotte (Kachtem) en Tom Verbrugghe (Meulebeke) primus bij de zijspannen

© Foto Coghe
Redactie KW

Na het overdonderend succes van vorige week was het opnieuw bingo voor MCLB met 310 piloten achter het starthekken. Onder een stralende lentezon konden de talrijk opgekomen supporters volop genieten van heel wat spannende wedstrijden op een heel goed berijdbaar circuit. Mc De Carbrateurs, team rond Internationaal Torpjurn Van Hoe zorgde voor een goed verzorgde organisatie.

Stefaan De Ruyck uit Tielt opende knap met dubbele reekszege bij de Nieuwelingen B, vergezeld door Piet Bruynooghe uit Brugge als derde op het podium. Bij de Nieuwelingen Open werd Luc Gorissen uit Brugge tweede in de eindstand na reekszege en vijfde plek. Lothar Desmet uit cafe De Gilde in Pittem werd dub bel derde bij de Nieuwelingen mx1, goed voor de tweede eindstek.

Bij de Nieuwelingen mx2 was de derde podiumplaats weggelegd voor Stijn Vynckier uit Wielsbeke, hij legde beslag op de vierde en tweede plaatsen na kopstart. Bij de youngsters, de Beloften mx2, werd Jelle Verbeke uit Waregem dubbel derde en ook derde in de eindstand. Succes voor Karel Vanhaecke uit Oostkamp bij de Juniors mx1, die samen met de Juniors mx2 hun reeksen betwisten. Karel werd tweede in de eerste reeks en de elfde plek in de slotreeks was voldoende voor eindwinst. Bij de Juniors mx2 werd Niel Vandevelde uit Ooigem zesde in de eerste reeks en winnaar van de tweede heat, goed voor de derde podiumplaats.

Jasper Pareyn uit Reningelst was present bij de Quads en dat hebben zijn concurenten geweten, Jasper pakte zwaar uit met dubbele reekszege en eindwinst in groep A. Bij deze werd Jens De Kegel uit Koekelare derde. Damon Tanghe mocht terug naar Ooigem met de bloemen en de grootste trofee als winnaar bij de Nationalen mx1. In de groep mx2 waren de zegebloemen andermaal voor Greg Demeulemeester uit Kerckhove met dubbele reekszege en rush aan de kop van start tot finish. Jurgen Paepe uit Snellegem was de primus bij de Masters Open.

Bij de Internationalen mx2 was het podium volledig West-Vlaams getint

Andermaal heel knappe reeksen bij de Internationalen, met dubbele reekszege van kampioen Steve Seronval , de poulain uit het Beernemse teamMc Hulstlo van Ronny Zutterman. De tweede plaats bij de Inters mx1 was ditmaal voor Maarten Govaert uit Oostrozebeke, de grandioze winnaar van de openingswedstrijd vorige week. Maarten legde beslag op de derde en tweede plaatsen. De derde podiumplaats Inters mx1 werd bezet door Jaimy Deleersnijder uit Zulte, die net Jurgen Wybo van het podium hield. Thuisrijder Torpjurn Van Hoe uit Oeselgem legde als organisator beslag op de vierde plaats in de eerste reeks na kopstart. In de tweede manche mechanische problemen toen hij in tweede stelling rondtoerde. Bij de Internationalen mx2 was het podium volledig West-Vlaams getint met Tim Vandriessche uit Menen als winnaar, de tweede plaats voor Niki Debruyne, de Poperingenaar nu wonende in Meulebeke, en de derde plek voor Jerome Biets uit Jabbeke.

Bij de Zijspannen was het ook al West-Vlaanderen boven met Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) als eindwinnaars in groep A. Zij kwamen als tweede en reekswinnaar onder de geblokte vlag. Op de tweede podiumplaats groep A een verrassende Christophe Van Coillie uit Ingelmunster met de jonge bakkenist Frederik Van Der Voorden uit Eksaarde. Derde werden Gianni Dhondt-Bram Verbrugghe (Nevele-Meulebeke). Nico De Soete-Michael Dhondt (Wingene) schreven de eerste reeks op hun naam en vielen uit in de tweede manche met gebroken achterwiel toen ze op de vierde stek reden. In groep B waren de bloemen voor Steve De Schacht-Pieter Vanwalleghem uit Oudenburg met derde plaats en reekszege.

(Guido Allewaert – foto Gino Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier