Yens Delmotte en Tom Verbrugghe winnen dankzij betere totaalchrono

Jana Calus was opnieuw de beste bij de Ladies. © Coghe
Redactie KW

De motorcrossers van de VJMO en MCLB waren vorig weekend te gast in het Oost-Vlaamse Sint-Maria-Lierde in het Pajottenland. Onder andere de Internationalen en Zijspannen moesten de arena in om te strijden voor punten voor het Belgisch kampioenschap.

Het spektakelstuk van de dag was ongetwijfeld de reeksen voor de driewielers, met een mooie bezetting van 23 stuks. Winnaars in groep A werden Yens Delmotte en Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke). Zij schreven de eerste reeks op hun naam en kwamen in de tweede manche als tweede onder de geblokte vlag. De eindzege behaalden ze met een betere totaalchrono tegenover Bert Soetaert-Dimi Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem), die tweede werden in de openingsmanche en de slotreeks op hun naam schreven met Delmotte-Verbrugghe in hun spoor. Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem) kenden een mindere dag, maar blijven riant leider in het BK. In de B-reeks waren de bloemen voor Colleen Van Troys en Jurgen Huysentruyt (Meulebeke-Ruddervoorde). De tweede plaats in groep B was in Sint-Maria-Lierde voor Kelly Debruyne-Jitske De Soete (Poperinge-Wingene). Ook Daen Valcke-Ines Delmotte (Oostrozebeke) waren knap bezig, maar verloren de derde podiumplaats met gelijk aantal punten, maar ze waren enkele seconden langer onderweg dan Kevin Merreel en Michael Verburgh (Ingelmunster).

De koninginneklasse moest ook de wei in voor het Belgisch kampioenschap. De zege bij de Internationalen was voor de streekrijder David Segers, voor Wietse Brackman. De derde plaats bij de Internationalen mx1 was voor Maarten Govaert uit Oostrozebeke, die als vierde en derde onder de geblokte vlag kwam en een betere totaaltijd liet noteren dan Jurgen Wybo (Lichtervelde), die als derde en vierde de finish bereikte. De top vijf werd volgemaakt door Torpjurn Van Hoe (Oeselgem). Bij de Internationalen mx2 was de zege voor Tim Vandriessche (Menen) met dubbele reekszege. Jerome Biets (Jabbeke) werd tweede en Niki Debruyne (Meulebeke) derde.

West-Vlaamse zeges

Winnaars in de nevenreeksen waren onder andere Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) bij de Masters met dubbele reekszege, Stijn Vynckier (Wielsbeke) met dubbele reekszege bij de Nieuwelingen mx1, Stanley Verstraete (Zerkegem) bij de Nationalen mx2, Damon Ingels (Maldegem) bij de Juniors mx2 en Jens De Kegel (Koekelare) bij de Quads A. De tweede podiumplaats werd behaald door onder andere Julie Vandevelde (Desselgem) bij de Dames Open, Jonas Vandamme (Beernem) bij de Nieuwelingen mx1 en Karel Vanhaecke (Oostkamp) bij de Juniors mx1. Een derde plaats was er onder andere voor Emiel Soens (Zwevegem) bij de Beloften mx2, Aaron Spruytte (Kortemark) bij de Juniors mx2, Yorben Evaert (Lendelede) bij de Nieuwelingen mx2 en Bert Bintein (Izegem) bij de Quads B.

Op zaterdag was Jana Calus (Heestert) bij de VJMO opnieuw de beste bij de Ladies met een dubbele reekszege. De derde podiumplaats was voor Celien Dewulf uit Jabbeke die als derde en tweede onder de geblokte vlag kwam. Dolgende afspraak is op zaterdag 17 en zondag 18 juni op het FAM-circuit in Tielt.

(GuidoA.)