Yara Delagrange is Belgisch squashkampioen

Yara Delagrange werd kampioen bij de dames A. © (Foto Facebook Vlaamse Squashfederatie)
Redactie KW

Het Belgisch kampioenschap voor senioren werd dit jaar door de Vlaamse squashfederatie georganiseerd in het Vlaams Squashcentrum in Herentals. In de diverse reeksen schreven zich 125 deelnemers in.

Bij de dames A was er de afwezigheid van de zussen Tinne en Nele (Squash Point Geel) omwille van hun deelname aan het World Series tornooi van Chicago. Dus lag de weg open voor één van de zes andere dames die aan het BK deelnamen. De Brugse Yara Delagrange, nu woonachtig in Oudenaarde en lid van het plaatselijke Recrean, trok aan het langste eind. Zij versloeg in de tweede ronde voor het goud de Limburgse Loreline Pira met 11-9, 7-11, 11-7 en 11-7. Anouk Feys uit Oostende verloor de strijd om het brons tegen Marie-Amélie Callebaut (Burkesquash Academy in Waregem).

Haar clubgenote en trainingspartner Laura Deruyck uit Harelbeke greep de titel in de categorie Dames B. Een andere West-Vlaamse, Marie Van Riet, behaalde goud in Dames C.

Bij de Heren A werd het eerste reekshoofd Jan Van den Herrewegen nationaal kampioen. In Heren B was er een knappe prestatie van Thimi Christiaens (Squash Piramid Brugge). Hij klopte in de finale Pieter Wachters met 11-7, 11-5 en 11-6.

In Heren C ging de titel naar Marat Benoit (Keep Fit Wevelgem). Hij versloeg in de eindfase Bjarne Schaillee.

De nationale coaching maakte voor aanvang van het BK de selectie U15 en U17 bekend voor deelname aan het EK in het Zweedse Malmö, van 10 tot en met 13 mei.

Nathan Masset, Bjarne Schaillee, Millo Cnudde, Marie Van Riet en Chloé Crabbé zijn de namen bij de U15. Thimi Christiaens, Harold Castiauw, Marat Benoit, Laura Deruyck en Marie-Amélie Callebaut vormen de selectie U17. Stefan Casteleyn zal de teams begeleiden.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier