Yannick Lefebvre zevende en Maité Carlier achtste in Hyères

Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers overschreden iets te vroeg de startlijn. © (Foto PR)
Redactie KW

In het Franse Hyères behaalden twee Oostendse zeilers een plaats in de top-tien. Beiden hadden zelfs kans op een nog beter resultaat.

Maité Carlier begon haar medalrace als zevende in de tussenstand van de Laser Radial-klasse Tijdens haar medalrace, waar de punten dubbel tellen, kwam Maité Carlier als negende over de finish. Hierdoor eindigt de zeilster van WOS Oostende op de achtste plaats in de eindstand. De voorbije week parkeerde Maité Carlier enkele dagen op de tweede plaats. Emma Plasschaert behoorde niet tot de top-10 en mocht niet deelnemen aan de medalrace. Zij moest genoegen met de zestiende stek. Het goud ging naar de Nederlandse Marit Bouwmeester, die de hele week domineerde.

Het team Yannick Lefèbvre (VVW Inside Outside Oostende) en Tom Pelsmaekers startte zijn medalrace in de 49’er-klasse als derde in de tussenstand. Beiden kwamen tijdens de race net te vroeg over de startlijn, waardoor ze een zwarte vlag en diskwalificatie opliepen. Ze kregen het maximale aantal punten plus één punt, wat nog eens verdubbeld werd omdat dir gebeurde in de medalrace. Deze diskwalificatie kostte hen dus een podiumplaats. Lefebreve en Pelsmaekers eindigen ze op de zevende plaats. Hun progressie van de voorbije maanden konden ze dus niet een podiumplaats concretiseren.

(PR – Foto PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier