Xavier Malisse wint eerste editie BNP Paribas Fortis Champions

Xavier Malisse (archiefbeeld) © BELGA
Redactie KW

De 37-jarige West-Vlaamse tennisser wint in de David Lloyd Club in Brussel zaterdag in de finale tegen de Australiër Mark Philippoussis met 6/7, 6/4 en 10/8.

De BNP Paribas Fortis Champions maakt deel uit van de ATP Champions Tour. Daarin worden enkel ex-tennissers toegelaten die ooit de eerste plaats op de wereldranking, een Grand Slam-finale of eindwinst in de Davis Cup bereikt hebben. Daarbovenop mag elke gaststad nog eens twee wildcards uitdelen.

Malisse won donderdag in de eerste ronde van Olivier Rochus. In de halve finale was hij sterker dan de Oostenrijker Thomas Muster. Tegen Philippoussis had Malisse het in de eerste set moeilijk. Maar de X-Man greep de tweede set en won het duel uiteindelijk na een super tiebreak, waarin Malisse profiteerde van een dubbele fout van zijn tegenstander. Philippoussis is nochtans niet van de minste. Zo was de Australiër in het ATP-circuit goed voor elf titels en finaleplaatsen in het US Open (1998) en Wimbledon (2003).

De West-Vlaming was na afloop bijzonder tevreden met zijn eerste overwinning: “Het was een leuk evenement, veel publiek, wel wat warm. De eerste dagen werd er nog voor de fun gespeeld, maar vandaag sloeg Philippoussis toch wel erg raak. Ik ben het niet meer gewoon om drie dagen na elkaar te spelen, tijd voor wat rust nu”, laat hij op de website van Tennis Plaza weten.

Na het duel tussen Malisse en Philippoussis stond er nog een gemengde dubbelspelwedstrijd op het programma. Daarin namen John McEnroe en Kim Clijsters het op tegen het duo Henri Leconte en Dominique Monami. McEnroe en Clijsters wonnen in twee sets: 6/3 en 6/2.

(ACR/foto Belga)