Xavier Malisse maakt even comeback in ATP-circuit

© BELGA
Redactie KW

Xavier Malisse zal deze week aantreden in het dubbelspel van het Challengertoernooi in het Duitse Meerbusch (gravel/42.500 euro).

X-Man, die eind 2013 afscheid nam als proftennisser, kreeg een wildcard van de organisatie.

Sinds het einde van zijn profcarriĂšre speelde de voormalige halvefinalist van Wimbledon nog enkele exhibitie- en Futurestoernooien, maar nu zal hij dus te bewonderen zijn op het Challenger-circuit.

Xavier Malisse, 36 jaar intussen, zal aantreden aan de zijde van de 39-jarige Duitser Frank Moser, met wie hij in het verleden al dubbelde. Vorige week kwam hij in actie in het dubbelspel van het vijfsterrentoernooi in Terhulpen.

De tennisser nam in oktober 2013 afscheid van het profcircuit. Xavier Malisse werd prof begin 1998. Hij won drie ATP-toernooien in het enkel (Delray Beach 2005 en 2007, Chennai 2007), negen keer was hij verliezend finalist. In 2002 bereikte X-Man de halve finales van Wimbledon. Datzelfde jaar haalde hij de negentiende plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste notering. Hij won ook negen ATP-titels in het dubbelspel, waaronder Roland Garros in 2004 aan de zijde van Olivier Rochus.

Ook de duo’s Sander Gille/Joran Vliegen en ClĂ©ment Geens/Germain Gigounon treden aan in het dubbeltoernooi van Meerbusch. Die laatste twee en Yannick Mertens komen tevens in actie in het enkelspel.

(BELGA)