Worldkarts in de ban van Stoffel en Formule 1

Redactie KW

In Worldkarts in Kortrijk hangt er nervositeit in de lucht. Normaal, want zondag start het Formule 1-seizoen en Stoffel Vandoorne neemt dan deel. “Nu we het supporterslokaal van Stoffel zijn, zal elke race hier te bekijken zijn”, aldus Gino Persoon. “Dus ook die van Australië, die om 7 uur Belgische tijd start.”

Begin deze maand raakte bekend dat Worldkarts Flanders Indoor Karting in de Spinnerijkaai het officiële supporterslokaal werd van Stoffel Vandoorne: McLaren, de renstal waarvoor de Rumbekenaar rijdt, legt strenge eisen op en zaal Valentino in Izegem voldeed daar niet aan. Dus was een verhuizing een logische stap. “Aangezien Worldkarts wel aan de eisen voldoet was het enigszins logisch dat het supporterslokaal hier zou komen”, aldus Gino Persoon.

Ontbijt

“Voor ons is het heel belangrijk dat we nu het supporterslokaal zijn, want de link met Stoffel is groot“, vervolgt Gino, die 22 jaar bij Worldkarts actief is. “De Kortrijkse karting is een beetje zijn thuisbasis, want hier begon hij als het ware zijn carrière. Als jongetje reed hij vaak rondjes op het circuit. Bovendien is het leuk voor de mensen die hem in die beginjaren kenden: zij zullen nu in Kortrijk kunnen kijken naar hun held.”

Worldkarts in de ban van Stoffel en Formule 1

Het supporterslokaal van een McLaren-rijder zijn, wil zeggen dat alle F1-kwalificaties en -races op groot scherm moeten worden uitgezonden. “Maar dat is geen probleem”, aldus nog Gino. “De Fomule 1-fans zullen hier op hun wenken worden bediend, of de wedstrijd nu overdag of ‘s nachts plaatsvindt. De eerste wedstrijd is in Melbourne, Australië en begint om 7 uur plaatselijke tijd. Wie zondag naar de Spinnerijkaai komt, zal verwelkomd worden met een ontbijt.”

Geen opvolger

Gino zelf kijkt uit naar het F1-seizoen. “Ik hoop dat Stoffel in zijn eerste jaar zal schitteren, al wil ik toch realistisch blijven. Veel mensen vergeten dat Formule 1 een mechanische sport is. Dat wil zeggen dat de auto perfect afgesteld zal moeten zijn. Een mankementje en je kan het vergeten.”

“Veel hangt af van de concurrentie: de ene lichting is de andere niet”

“Stoffel kennende zal hij er alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren. Dat doet hij trouwens al zijn hele leven. Ik heb hem in Kortrijk veel aan het werk gezien en je merkte meteen dat hij aanleg had. Daarenboven was hij intensief met zijn sport bezig, hij wilde het onderste uit de kan halen. Hij hield zich steeds aan de regels, was erg gedisciplineerden had respect voor iedereen.”

Aangezien Gino jarenlang jonge karters opleidde en het autosportwereldje goed kent, weet hij wellicht of zich al een nieuwe Stoffel Vandoorne aandient. “Ik zie momenteel niemand die hem kan opvolgen. Maar dat kan snel veranderen. Als je heel goed bent en op het juiste moment op de juiste plaats op de voorgrond komt, kan er veel gebeuren. Veel hangt ook af van de concurrentie: bepaalde lichtingen zijn nu eenmaal sterker dan de andere”, besluit Gino.

(AXV)