WK-brons voor Indra Médard en Sandrine Tas

Indra Médard en Sandrine Tas glunderen met hun bronzen medaille op het WK. © PR
Redactie KW

Nadat de regen de eerste dag letterlijk in het water deed vallen, zorgde de tweede wedstrijddag van de wereldkampioenschappen skeeleren voor West-Vlaamse vreugde.

Junior Indra Médard (Zwaantjes Roller Club Zandvoorde) won de bronzen medaille op de tien kilometer puntenkoers-afvalling tijdens de wereldkampioenschappen op de piste in het Chinese Nanjing. De Koreaan Byeonghee Jeong is wereldkampioen, het zilver is voor de Italiaan Edoardo Quarona. Thomas Vosté werd twintigste.

Op de vijftien kilometer afvalling behaalde Sandrine Tas (ZRC Zandvoorde) ook brons, alhoewel ze pas als vierde over de meet reed. De Colombiaanse Karime Luz Garzon won de wedstrijd voor de Italiaanse Francesca Lollobrigida en de Colombiaanse Johana Viveros. De Duitse Mareike Thum eindigde als vijfde na Sandrine Tas. Na een klacht tegen de Colombiaanse rensters kende de jury de wereldtitel aan Francesca Lollobrigida toe en het brons aan Sandrine Tas. De Colombiaanse Karime Luz Garzon moest met het zilver genoegen nemen. Voor Johana Viveros was er geen plaats meer op het podium.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier