Wisselende resultaten voor West-Vlamingen op de Nacht van de Atletiek

Redactie KW

Onder nagenoeg perfecte weersomstandigheden stonden in Heusden vooral Belgen in de spots. Daaronder ook tal van West-Vlamingen, die hun verre verplaatsing met wisselende resultaten beloond zagen.

Manon en Orphee Depuydt eindigden twee keer respectievelijk derde en vierde, zowel op de 100 m als op de 200 m. Manon (21), de jongste van de twee, ging op de kortste spurt naar een goeie 11.80, twee honderdsten beter dan Orphee.

Louise Carton liep een behoorlijke 5.000 m, maar de 23-jarige atlete bleef toch een beetje ontgoocheld achter. Een jaar eerder liet ze op dezelfde Nacht van de Atletiek een tijd noteren die tien seconden lager lag en nog altijd haar persoonlijk record is. Dit jaar moest ze met 15.33.58 en een zevende plaats vrede nemen, alsnog haar beste seizoenprestatie.

Ook Axelle Dauwens (25), die de hoop wegdraagt om het ondertussen 20 jaar oude Belgische record van Ann Mercken te verbeteren (54.95), had op een tijd hoog in de 55 gerekend, maar ging daar als derde een halve seconde boven: 56.51.

Dan was de glimlach bij hun mannelijke collega’s net iets breder: Abdellah Dacha (24), aangesloten bij Kortrijk, kende een moeilijke wedstrijd aan de staart van het steeplepeloton, maar eindigde op een behoorlijke 8.39.80, zijn beste tijd van dit jaar.

En Aurele Vandeputte, amper 21 jaar, ging in hoog gezelschap mee op de 800m om als zevende te eindigen in een persoonlijk record van 1.47.24.

(MD – foto MD)