Winst voor Thomas Broucke op EK windsurfen in Kroatië

Redactie KW

De 13-jarige Bredenaar Thomas Broucke heeft de 1ste plaats behaald op het Europees Kampioenschap windsurfen in de slalom discipline.


Het idyllische stadje Bol op het eiland Brac in Kroatië aan de Adriatische zee was het decor voor Thomas om deze uitzonderlijke prestaties neer te zetten. Samen met de 26 deelnemers, in U15, U17 en U20 klasse, kon Thomas zelfs een 3de plaats binnenhalen bij de U17 zodat hij tweemaal op het podium kon staan.

Thomas traint tijdens de vakantie bijna dagelijks op het water in de club. Nu het schooljaar begonnen is, kan dit slechts 3 keer in de week. “Ik probeer zolang mogelijk op het water te trainen,” zegt Thomas. “Maar als de winter er aankomt dan ga ik fietsen met opa die naast de deur woont want dat vind ik heel fijn.”

De ultieme droom van de jonge Thomas is om ooit eens op het eiland Bonaire in de Caraïben te mogen gaan surfen, maar zou al heel blij zijn mocht hij later doorbreken in het topcircuit om uit te blinken in de twee disciplines van de Bic Techno en de slalom. Vorig jaar surfte Thomas nog een 4de plaats bijeen op het wereldkampioenschap in Spanje en één van zijn volgende doelen is absoluut het WK in Italië volgend jaar eind mei.

(JC)