Winst voor skater Stien Vanhoutte in Grote Prijs van Vlaanderen

© BELGA
Redactie KW

Sien Vanhoutte heeft op de eerste dag van de Grote Prijs van Vlaanderen de 300 meter tegen het uurwerk gewonnen. Op de piste in Zandvoorde (Oostende) was de skater uit Gistel de Amerikaanse Erin Jackson (tweede) en haar landgenote Sandrine Tas (derde) de baas.

Stien Vanhoutte klokte af op 26,863 seconden. In de kwalificatie was Tas iets sneller geweest (26,667). Bij de mannen was de tweede plaats voor Mathias Vosté (24,801). De uit Brugge afkomstige maar in Nederland wonende Vosté moest alleen buigen voor wereld- en Europees kampioen Simon Albrecht. De Duitser was zowel in de kwalificatie (24,396) als in de finale (24,357) ongenaakbaar. De Fransman Elton De Souza werd derde. Nymphe Keuleers tekende voor de zege bij de oudste junioren.

De driedaagse wedstrijd, tevens de finale van de Europa Cup-serie, is belangrijk in de voorbereiding op de wereldkampioenschappen die volgende maand in China worden gehouden. Tot de deelnemers op de piste in Oostende behoort ook Bart Swings, de absolute ster in het Belgische skeeleren. Swings zal echter niet starten tijdens de wereldtitelstrijd, omdat hij zich voorbereidt op het schaatsseizoen.

De organisatie heeft al wie geïnteresseerd is in skeeleren opgeroepen Rio en Copacabana voor enige dagen te vergeten. Ondanks herhaalde pogingen maakt inline skaten geen deel uit van het olympisch programma. Over vier jaar in Tokio is skateboarden wel olympisch, heeft het IOC vorige week in Rio besloten. Die tak van sport valt net als het skeeleren onder de onder koepel van de FIRS, de Fédeation Internationale de Roller Sports.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier