Winst voor Gilles Gesquiere uit Adinkerke bij Nieuwelingen mx1

© Coghe
Redactie KW

Gilles Gesquiere uit Adinkerke schreef in Wontergem andermaal beide reeksen op zijn naam bij de Nieuwelingen mx1.

Hij mocht met de hulde dan ook weer op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker. De jonge kustboy ontpopt zich tot de kandidaat kampioen in huidig seizoen. Dieter De Baets (Stacegem) werd derde in totaal bij deze Nieuwelingen mx1 met de vierde en tweede plaatsen.

Julie Vandevelde (Desselgem) opnieuw de beste in beide reeksen bij de Dames Open.

Niel Vandevelde (Ooigem) mocht ook met de bloemen huiswaarts na zijn prachtige prestatie bij de Nationalen mx2. In de eerste reeks van start tot finish aan de leiding en winnaar ondanks een slippertje. In de tweede manche finishte hij als tweede.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) won andermaal beide reeksen bij de Masters en eindzege, en bij deze Erwin Van Tatenhove (Zwevezele) driedubbele derde plek.

Jamy Carron (Tielt) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Juniors mx1 en kwam als derde onder de geblokte vlag in de tweede heat. In de eindstand werd hij derde. Emiel Soens (Zwevegem) werd derde in de eindstand bij de Beloften met de vijfde en tweede plaatsen.

Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel – Lichtervelde) mocht in eigen organisatie van Mc Avanti op het hoogste schavotje met de hulde van de Internationalen mx2. In zijn reeksen was hij knap bezig tussen de mx1-rijders, in de eerste reeks echter eens kennis gemaakt met moeder aarde waardoor hij als zesde en eerste mx2 onder de geblokte vlag kwam. In de tweede manche een knalprestatie met de tweede plaats algemeen en diverse toppers achter zich latend. Woby werd eindwinnaar met dubbele reekszege bij de Inters mx2. Bij deze was de derde podiumplaats voor Mattis Meersschout (Wingene) die in de eerste reeks af te rekenen kreeg met platte band.

Bij de Internationalen mx1 was de bezetting sterk met de toppers als Ken De Dijcker met dubbele reekszege, tweede Kevin Fors, derde David Segers, vierde Damon Graulus en op de vijfde eindstek onze eerste West-Vlaming Maarten Govaert (Oostrozebeke).

Damon Tanghe (Ooigem) werd tweede bij de Inters Open B, en Stanley Verstraete (Zerkegem) op de derde podiumplaats.

Bij de vierwielers was het podium volledig West-Vlaams met Sunny Desintebin uit Zonnebeke met dubbele reekszege en eindzege bij de Quads A. Niels Dewinter (Desselgem) driedubbel tweede, en Davy Verspaille (Deerlijk) derde in eindstand A. Bert Bintein (Izegem) mocht als lid van Mc Avanti op het tweede schavotje bij de hulde van de Quads B, de plus dertigers.

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) moesten plaats nemen op het tweede schavotje met de hulde van de Zijspannen A. In de eerste reeks niet zo goed van start en moeten knokken van de zesde stek om als tweede te eindigen op twaalf seconden van winnaar Sabrina Vancalster die kopstart genomen had en een kloof geslagen. In de tweede manche betere start van Yens en oprukken naar de leiding om deze niet meer af te staan. Sabrina kwam als tweede door de finish en klokte betere totaaltijd en aldus eindwinnaar. Op de derde podiumplaats de jonge kampioen Dylan Boussy (Koekelare) met Jurgen Huysentruyt (Ruddervoorde) in het bakje, zij kwamen als zesde en derde door de finish. In groep B was de tweede podiumplaats voor Maxim en Mathias Moenaert (Gistel-Beernem), en de derde voor Junior Verhelst – Frederik Van Der Voorden (Wingene).

Volgende afspraak op 26 en 27 mei op het gekende circuit in de Vrijgeweidestraat te Zwevezele, een organisatie van het team Torpie Van Hoe.

(Guido Allewaert/foto Gino Coghe)