Winst voor Eduard Verstraete en Christa Noyez in Roeselare Ten Miles

De start van de Five Miles, met de latere winnaar Pepijn Van Haecht (151) op kop. (Foto SM)
Stijn Moerman

Zondag 2 juli vond op Schiervelde de tweede editie van de Roeselare Ten Miles plaats. Met een kleine 300 deelnemers was de organisatie tevreden.

Deze zesde manche van Roeselare Loopt ging om 12.30 uur van start met de twee kindsruns, gevolgd door de Five Miles om 13.30 uur. Pepijn Van Haecht legde het tempo van bij de start meteen hoog en sloeg een kloofje. Op enige afstand werd hij na de eerste van twee ronden nog gevolgd door Gilbert Walraedt uit Roeselare en Stijn Depoortere uit Beveren, de rest van het deelnemersveld was al uitgeschakeld voor winst. De Roeselaarse triatleet van EFC-ITC verzwakte echter niet en stoomde door naar winst. Daarachter verschalkte de ervaren KAVR-atleet Gilbert zijn metgezel in de slotfase. Bij de dames ging de overwinning naar Nadia Coveliers. De Deerlijkse haalde het voor Sharon Soenen uit Lauwe en Katrijn Lecoutere uit Gent, maar afkomstig uit Roeselare.

Het podium van de Ten Miles met v.l.n.r.: Arno Lambrecht, winnaar Eduard Verstraete en Michiel Smulders. (Foto SM)
Het podium van de Ten Miles met v.l.n.r.: Arno Lambrecht, winnaar Eduard Verstraete en Michiel Smulders. (Foto SM)

Om 15 uur werd dan het startschot gegeven voor de Ten Miles. Eenmaal Eduard Verstraete uit Roeselare zijn goede ritme te pakken had, stond er geen maat meer op hem. De triatleet van TriatlonTeam Roeselare haalde het voor Arno Lambrecht uit Kuurne en de Nederlander Michiel Smulders uit Tilburg. Bij de dames stond er geen maat op Christa Noyez. De Oostnieuwkerkse haalde het met voorsprong op Fleur Debaene uit Ieper en Tania Vandewalle uit Lichtervelde. (SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 7 juli