Winst voor Barbara De Brouwer en Tom Vanslambroeck op Strandloop in Zeebrugge

De top 4 bij de heren: Tom Vanslambroeck, Davy Stieperaere, Alain Geerts en Kevin Brysbaert.
Redactie KW

Door de match van de Belgen verschenen slechts 159 atleten aan de start van de strandloop in Zeebrugge.

Door de match van de Belgen verschenen slechts 159 atleten aan de start van de strandloop in Zeebrugge. Het is de eerste wedstrijd van het Kustcriterium 2018. Er waren 52 deelnemers voor de 5 km, 107 voor de 10 km.

Op de 5 km ging de zege bij de heren naar de Brugse Engelsman, Rory Johnson. Hij liep de afstand in 19’03”, meer dan één minuut sneller dan Pieter-Jan Daenekint (Brugge) en Laurent Meese (Brugge). Bij de dames was de 8-jarige Shanaya Schollaert de snelste, voor Amber Ryckier (Brugge) en Cynthia Huybrechts (Zeebrugge).

Op de 10 km bij de mannen kregen we direct een kopgroep met Kevin Brysbaert (Westvleteren), Philippe Loosvelt (Wenduine), Alain Geerts (Impe), Tom Vanslambroeck (Zerkegem) en Davy Stieperaere (Wevelgem). Bij het ingaan van de tweede ronde zette Tom Vanslambroeck een tandje bij. Kevin Brysbaert kon nog even volgen. Tom Vanslambroeck behield makkelijk zijn voorsprong en won in 38’44”, voor Kevin Brysbaert en Davy Stieperaere.

Bij de dames ging de zege naar de Kortrijkse Barbara De Brouwer. Ze won in 45’28”, met meer dan één minuut voorsprong op Emely Butseraen (Oostduinkerke), de winnares van het criterium 2017. De derde plaats was voor Beryl Otieno.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier