Winst voor Anne-Marie Danneels en Karel Moerman op 6 en 10 mijl in Wenduine

Redactie KW

De sportraad en sportdienst van Wenduine mochten meer dan 100 kinderen inschrijven voor de jeugdlopen en meer dan 600 voor de twee hoofdwedstrijden, de 6 en de 10 mijl.

Op de 6 mijl ging de zege bij de dames naar Lotte De Vet, voor Marlies De Meersseman uit Oedelem en Caroline De Geyter. Bij de heren toonde Oostendenaar Carl Degraeve, lid van Hermes Oostende, zich de sterkste. Hij liep de 9 km door strand en duinen in 35’34”. Tweede werd Stefaan Cools uit Meerhout en derde Stijn Vanhecke uit Waasmunster.


De 10 mijl bij de dames werd andermaal gedomineerd door de bijna 52-jarige Anne-Marie Danneels uit Knokke-Heist. Ze duldde even het gezelschap van Heidi Hertveldt uit Oostende, maar trok dan door om te finishen in 1u03′. Hertveldt finishte op goed één minuut terwijl Mieke Dupont beslag legde op de derde plaats.

Winst voor Anne-Marie Danneels en Karel Moerman op 6 en 10 mijl in Wenduine


De tandem Karel Moerman uit Diksmuide en Davy Stieperaere uit Wevelgem liep na enkele kilometer weg uit de kopgroep met Dominique Verbeke, Alexander Eggerick, Joris Moeyaert, Walter Meert, Wouter Decock en Tim Stockmans. Karel Moerman werd onlangs tweede in Dwars door Bekegem achter Pieter Vanroose en in de Strandloop van Koksijde achter Francis Vansteenbrugge, maar had in Wenduine het voordeel van de grotere afstand. Stieperaere is dan weer de man van de kortere afstanden. Tot halfweg liepen ze samen maar dan begonnen wind en zand hun tol te eisen. Moerman kon doorgaan op tempo, Stieperaere haakte af en koos ervoor zijn tweede plaats veilig te stellen Moerman finishte in iets meer dan 55 minuten, een half minuutje sneller dan Stieperaere. Joris Moeyaert uit Langemark werd derde.

De volgende wedstrijd van het Kustcriterium is de Strandloop van Heist op 8 augustus.

(FRO – foto’s FRO)