Wim Vlieghe wint Parkours Oekene, Saskia Vens beste bij de dames

Het podium bij de dames op de 5km met v.l.n.r.: Jolien Debaere, winnares Vanessa Debaets en Sofie Declerck. © Foto SM
Redactie KW

Zaterdag 15 oktober vond de vijfde editie van Parkours Oekene – een loopwedstrijd ten voordele van de Mucovereniging – plaats aan basisschool De Ark.

De zevende manche van Roeselare Loopt ging om 14 uur van start met de Kidsrun voor kinderen van het eerste kleuter tot en met het vierde leerjaar. Maar liefst 170 kinderen leefden zich uit onder een prachtig herfstzonnetje. Om 15.30 uur werd het startschot gegeven voor de 5 km aan de nieuwe gebouwen van basisschool De Ark. Bij de mannen ging de zege net als vorig jaar naar Loïc Van Oost uit Rumbeke. Hij haalde het na een langgerekte sprint van zijn dorpsgenoot Mathias Hoornaert. Even later legde Francis Gunst uit Emelgem beslag op de derde plaats. Bij de dames schreef Vanessa Debaets uit Pittem de overwinning op haar naam. Ze haalde het voor Jolien Debaere uit Roeselare en Sofie Declerck uit Lichtervelde.

Om 16 uur begonnen de deelnemers aan de 10 km aan hun twee ronden. Wim Vlieghe uit Roeselare, Alexander Eggerick uit Pittem en Andy Vanhaelewyn uit Ingelmunster scheurden zich meteen los van de rest en bestookten elkaar met aanvallen. Tegen het einde van de eerste ronde moest Andy zijn twee kompanen laten gaan. Die twee streden het onder elkaar uit en twee kilometer van het einde slaagde Wim Vlieghe erin om afstand te nemen en naar zijn eerste zege in Roeselare Loopt te lopen. Alexander Eggerick legde beslag op de tweede stek, Andy Vanhaelewyn werd knap derde. Bij de dames stond er opnieuw geen maat op Saskia Vens. De Roeselaarse nam van bij de start een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf. De tweede plaats was voor Elke Verleyen uit Izegem, Els Vanoost uit Moorslede legde beslag op de derde stek. (SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 21 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier