Wim Vlieghe en Veronique Timmerman zegevieren in Harelbeke

Wim Vlieghe won voor Ansgar Carlier en Frederic Creupelandt. © ELD
Redactie KW

Vrijdagavond kwamen 104 sportievelingen afgezakt naar Harelbeke om er deel te nemen aan de derde Eilandloop, de zesde wedstrijd van het Harelbeeks Joggingcriterium.

Op de 11,3 kilometer stond geen maat op Wim Vlieghe uit Roeselare. Hij doorstond het best het zwoele zomerweer en zegevierde na 40’02”. Ansgar Carlier werd op 37 seconden tweede. Een sterk lopende Frederic Creupelandt mocht mee het podium op in 42’09”. Bij de dames was geen kruit gewassen tegen Veronique Timmerman uit Machelen. Ze legde de afstand af in 49’42”. Dit was ruim vijf minuten sneller dan Shirley Nuytten die tweede werd. Charline Dewaele werd derde in 55’03”.

Halve afstand

Op de halve afstand (5,650 kilometer) was het Lohran Baillievier die geen tegenstand duldde. De Zwevegemnaar finishte in 20’35”. Danny Vandevyvere werd tweede (23’16”) en Emiel Stragier derde in 24’10”. Bij de dames was Merel Angilis de beste. De jonge Harelbeekse atlete haalde het in 25’49” en was daarmee Isabelle Boone met vier seconden te snel af. Axelle Dheedene eindigde in 26’25” als derde.

(ELD)