Wielsbekenaar Islam Teffahi krijgt ‘Prince’ Ayoub Nefzi klein

© VDB
Redactie KW

De sporthal in Ingelmunster zat zaterdagavond bomvol voor het derde Ingelmunsterse boksgala.

Het Vlaams kampioenschap bij de ‘licht middengewichten’ werd gewonnen door Izegemnaar Ahmed Boussaidi met ko in de eerste ronde van Omar Bouchentouf.

Seba Steen bevestigde en won zijn zesde elitekamp – hij bokste voor het eerst zes ronden – op punten van de meer ervaren Slovaak Ambroz Horvath. “Ik was deze morgen ziek opgestaan en zou eerst niet boksen. Maar ik wou mijn supporters niet ontgoochelen en besloot om er toch voor te gaan en met succes! Fysiek was ik niet zo sterk als anders, maar ik hoop dat de boksliefhebbers toch hebben genoten. Chapeau voor de Hongaar die fel doorzette nadat hij in de tweede ronde was neergegaan.”

WBC-Mediterraan kampioen Hedi Slimani uit de stal van Filip Tampere toonde nog maar eens zijn klasse door de Hongaar Zsolt Nagy, die nog voor de WBF- en WBO-titel bokste, na amper twee minuten en twee slagen op de slaap ko te slaan.

Een ref zag match nul in de kamp tussen Merithon Karaxha en Ivo Gogosevic (Kroatië). De twee anderen gaven Meriton (Devulder) gewonnen. We zagen twee boksers die elkaar voortdurend uitdaagden, maar niet aan de toeschouwers dachten.

Wielsbekenaar Islam Teffahi krijgt 'Prince' Ayoub Nefzi klein

Nefzi Ayoub (in witte broekband) tegen Islam Teffahi. (Foto VDB)
© VDB

Dé kamp van de avond tussen Ayoub Nefzi en Islam Teffahi bracht wat we vreesden : een vechtpartij waarvoor Nefzi 100 procent verantwoordelijk was. Islam probeerde goed te blijven boksen, maar dat was geen gemakkelijke opgave. Hij won echter meer dan verdiend op punten. “Het was een moeilijke kamp, ik heb gewonnen omdat ik niet heb meegevochten met Ayoub”, zei hij na de kamp.

Amateurs

Magomed Tsatiashvili (Harelbeke) wop van Francois Jacquet (Namen); Jonathan Vanoverbeke (Oostende) wop van Miguel Ameye (Lichtervelde); Niels Adam (Ingelmunster) en Cirik Yusuf (Namen) boksen onbeslist; Karolien Koekuyt (Harelbeke); Sharon Gilles (Tienen); Kobe Herbots (tienen) wop van Sébastien Cappelle (Lauwe); Jonas Arnauts (Tienen) wop van Mathew Dewinter; Victor Schelstraete (Gent) wop van David Decouttere (Harelbeke).

(IB – Foto’s Bart Vandenbroucke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier