Whytic Priem wint Poldertriatlon in Oostkerke

Redactie KW

Whytic Priem uit Roeselare wint zijn eerste triatlon. Annemie Danneels finisht als eerste bij de dames.

De Poldertriathlon, die voornamelijk West-Vlaamse triatleten aantrekt en waarin stayeren is toegelaten, bestaat uit 700 meter zwemmen in de Damse Vaart. Fietsen tot in Hoeke, gevolgd door vijf plaatselijke ronden van 38,5 km. In en rond Oostkerke volgen dan in het lopen drie ronden van 10,5 km. Circa 140 deelnemers, die in verschillende waves waren gestart, bereikten zondag bij zeer warm weer nabij zaal De Beuterblomme in Oostkerke de finish.

Bart Vantorre uit Knokke-Heist kwam als eerste uit het water. Ook tijdens de fietsproef en een groot deel van het loopgedeelte gaf de 40-jarige triatleet – die op 1 juli in Klagenfurt zijn eerste Ironman doet – zijn leiderspositie niet meteen af. Tijdens het lopen stapte Vantorre zijn ploeggenoot en stadsgenoot Frederik Boussy met een spierblessure wel uit de wedstrijd. In de laatste loopronde, terwijl er dreigende onweerswolken richting Oostkerke kwamen, ging Whytic Priem voorbij Vantorre. Hij won in 1:46’54”.

Whytic Priem (24), een gewezen wielrenner die omwille van gezondheidsproblemen met deze sport moest stoppen en dankzij de goede begeleiding naar het duatlon en later het triatlon overstapte, won hiermee zijn eerste triatlon. “Vorig jaar werd ik hier tweede, dit jaar startte ik toch wel met de ambitie om te winnen. Het is mijn derde jaar als triatleet. Mijn grote doel dit seizoen is de Challenge in Geraardsbergen, binnen een tweede weken over de halve aftand.”

Bart Vantorre (1:47’18”) eindigde op iets minder dan een halve minuut op de tweede plaats. Bruggeling Mike Bogaert, naar eigen zeggen minder getraind dan vorig jaar, werd derde in 1:50’09”. De coach van het Triatlon Brugge Team zag met Michiel Paermentier uit Sint-Andries als een van zijn leerlingen in zijn eerste kwarttriatlon als vierde eindigen. Pieterjan Penne volgde op de vijfde stek.

Annemie Danneels won nog maar eens bij de dames in 2:10’25. Fleur Boussy, net als Danneels afkomstig uit Knokke-Heist, werd tweede in 2:12’24” voor Julie Sap uit Beernem (2:17’02”). Annelies Cartreul en Miek Vyncke werden respectievelijk vierde en vijfde.

(ACR – Foto ACR)