Whytic Priem wint Poco Loco Roeseltriatlon, Lies Vermont beste dame

© (Foto SM)
Redactie KW

Zondag vond in Roeselare de zesde editie van de Poco Loco Roeseltriatlon van TriatlonTeam Roeselare plaats.

Deze 1/8ste triatlon – 600 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen – ging om 11 uur van start met de trio’s. Daarin stond er voor de vierde keer geen maat op het team van Groep K, bestaande uit zwemmer Lucas Decock, fietser Kris Decaestecker en loper Dries Depoortere. Het Roeselaarse trio haalde het voor Team OK AZ Delta (Kurt Spoelders, Jelle Beerland en Jannes Cottyn) en Team Zonder Naam (Maarten Decoene, Elias Vynckier en Francis Gunst).

Om 13 uur werd het startschot gegeven voor de dames. Daarin lag de strijd voor de eerste twee plaatsen snel in een beslissende plooi. Net als vorig jaar ging de zege naar een ijzersterke Lies Vermont uit Menen, de tweede plaats was voor Marie Astaes uit Brugge. Daarachter streden Liesbeth Verbiest uit Gentbrugge en Nele Ver Elst uit Izegem voor de derde plaats. Laatstgenoemde, lid van het organiserende TTR, moest in de slotkilometers uiteindelijk haar opponente laten gaan en zich tevreden stellen met plaats vier.

Om 15 uur was het dan de beurt aan de heren om het water – in twee waves – in te duiken. Daar kwam Matthias Allegaert uit Tielt als eerste uit, met op korte achterstand Vincent Van de Walle uit Izegem. Whytic Priem uit Roeselare lag in derde positie, maar snelde op de fiets meteen naar de twee koplopers en liet hen snel ter plaatse. Zijn Tieltse ploegmaat sloot even later aan en het duo ging samen naar het afsluitende loopnummer. Daarin toonde Whytic Priem zich de sterkste en zo schreef hij deze Poco Loco Roeseltriatlon op zijn naam. Matthias Allegaert legde beslag op de tweede stek en Vincent Van de Walle finishte als derde.

(SM – Foto SM)