Westvleterenaar Freek Vanbeveren passeert langs eigen voordeur

Westvleterenaar Freek Vanbeveren maakt zijn debuut in Ieper. (Foto DM)
Redactie KW

Freek Vanbeveren zal op de nieuwe proef van Vleteren bijna letterlijk in zijn eigen achtertuin rijden. De Westvleterenaar komt voor het eerst aan de start in Ieper met een Peugeot 208 R2. “Ik had niet verwacht dat we de wedstrijd nu al konden rijden.”

“Al jaren droom ik er van om in Ieper aan de start te staan. Het is toch speciaal om in eigen streek zo’n grote rally te hebben. Ik ben nog niet zo lang bezig en eigenlijk had ik niet verwacht dat we die wedstrijd nu al konden rijden. Het lukt vooral dankzij de steun van onze lokale sponsors, die je uiteraard graag aan het werk zien in een rally als Ieper.”

Niet te enthousiast worden

“Ik woon langs de baan die het parcours verschillende keren dwarst, op pakweg vijftig meter van de proef. Het wordt zeker speciaal om in Vleteren te rijden, maar het houdt ook een zeker gevaar in. Als je het parcours goed kent kun je te enthousiast worden. We gaan in elk geval de nodige marge inbouwen, want finishen komt voor ons op de eerste plaats. Hoewel er in het begin zeker wat stress zal zijn willen we er zoveel mogelijk van genieten”, besluit Vanbeveren. (JDH)