West-Vlamingen waren succesvol in de motorcross van Heldergem

Cyriel Engelaere uit Kerckhove behaalde zijn eerste zege van het seizoen. © Foto Coghe
Redactie KW

De motorcrossers aangesloten bij MCLB waren te gast in het Oost-Vlaamse Heldergem op een weideomloop met springbergen.

Kelly Debruyne uit Poperinge behaalde andermaal een dubbele reekszege bij de Dames-Open. Kristof Calus (Heestert) klokte in beide reeksen Amateurs af op de tweede plaats. Jamie Vandenberghe uit Westkerke werd tweede in de eindstand bij de Nieuwelingen mx1/3 met de tweede en derde plaatsen.

Dubbele reekszege voor Arne De Meulemeester

Arne De Meulemeester uit Meulebeke was opnieuw de beste bij de Nieuwelingen mx2 met dubbele reekszege, bij deze werd Jarno Evaert (Lendelede) mooi derde. Kaël Pizzy (Deerlijk) mocht op het hoogste schavotje met de hulde van de Nieuwelingen mx2A na zijn dubbele reekszege. Aaron Spruytte (Kortemark) werd tweede bij de Beloften en Damon Ingels (Maldegem) eindigde op de derde stek.

Nick Desender uit Torhout mocht op het hoogste schavotje bij de hulde van de Quads-Beloften als dubbele reeks- en eindwinnaar. Bij de Quads-Open werd de hoofdvogel afgeschoten door Langemarknaar Sunny Desintebin en de tweede plaats was voor Jens De Kegel uit Koekelare.

Nick Lamote (Sijsele) werd tweede bij de Juniors mx2 en Karel Vanhaecke (Oostkamp) derde bij de Juniors mx1/3. Cyriel Engelaere uit Kerckhove behaalde zijn eerste eindzege bij de Nationalen mx2 met reekszege en tweede plaats bij de Nationalen mx2, hij hield onder meer Mattis Meersschout (Wingene) en Damon Tanghe (Ooigem) achter zich.

Seronval wint bij de internationalen

Bij de Internationalen was de zege voor ex-kampioen Seronval die in de klasse mx1A huidig kampioen Jeffrey Dewulf uit Jabbeke achter zich hield, net als Maarten Govaert (Oostrozebeke) en Jorne Tytgat (Kerckhove) op de derde en vierde plaatsen. Torpjurn Van Hoe (Oeselegem) werd tweede bij de mx2 gevolgd door Jerome Biets uit Jabbeke, en de eindzege bij de Inter-Open B was andermaal voor Menenaar Tim Vandriessche.

Bij de Zijspannen was de zege in groep A voor Maxim Van Der Haeghen-Steve De Schacht, en in groep B voor Stijn Matthijs-Jurgen Huysentruyt.

(Guido A.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier