West-Vlamingen van Tricoo Tri Team wereldkampioen mixed triotriatlon

Het Tricoo Tri Team vlak na de knappe overwinning in Slowakije met vlnr fietser Pieter Vanneste, loper Björn Pollentier en zwemster Delphine Pareyn. © GF
Redactie KW

Zondagmiddag vond in Slowakije het wereldkampioenschap triotriatlon plaats. Het West-Vlaamse Tricoo Tri Team pakte het goud in de categorie mixed trio.

Hoewel het nog maar hun eerste WK was, waren zwemster Delphine Pareyn (Westvleteren), fietser Pieter Vanneste (Wevelgem) en loper Björn Pollentier (Veurne) met podiumambities naar Slowakije afgezakt. Uiteindelijk werd het dus het hoogste schavotje in de categorie mixed trio. In het algemeen klassement finishten ze als derde.

“Omwille van de winderige omstandigheden was het een heel pittige wedstrijd”, aldus teamkapitein Pieter Vanneste vanuit Slowakije. “Zowel na het zwemmen als het fietsen lagen we in tweede positie. Loper Björn Pollentier zorgde echter voor een huzarenstukje door vier minuten goed te maken op het leidende team. Per ronde van 7 kilometer maakte hij anderhalve minuut goed, waardoor we na een spannende derde en laatste ronde uiteindelijk met ruim twee minuten voorsprong het goud binnenhaalden.”

Een enorm succes dus voor de West-Vlamingen van het Tricoo Tri Team. “We did it. We zijn hier nog niet meteen weg. We zullen nog een feestje bouwen”, besloot Pieter met de glimlach.

(SB – Foto MG)