West-Vlamingen Tom Ameije en Kwirien van Havermaet aan het feest in sprint op BK SUP

© Foto GDB
Redactie KW

Deze namiddag werd het Belgisch kampioenschap Standing Up Paddling (SUP) afgewerkt op de Sint-Pieters Plas in Brugge. Een veertigtal enthousiastelingen trokken de plas langs de expressweg op en gaven elkaar partij voor de nationale titel in deze relatief nieuwe watersporttak.

In deze derde editie waren er drie categorieën voorzien voor dames, heren en jeugd. De jeugd werd het water opgestuurd om zo snel mogelijk 1 rondje van ongeveer anderhalve kilometer op de plas af te werken. Winnaar werd Jules Ameije uit Oostduinkerke voor Lars Peeters uit Blankenberge. De dames kregen vier rondjes voorgeschoteld. Het podium werd uiteindelijk bevolkt door Caroline Uyttendaele en Kwirien van Haevermaet uit Brugge die respectievelijke zilver en brons bemachtigden, maar Corrine Piquer uit Sint-Genesius-Rode moesten laten voorgaan voor goud. Bij de heren waren er twee podia voorzien. Op de 14-voet plank was het Kjell De Bruyn uit Mechelen die zich primus mocht noemen voor Tom Ameye uit Oostduinkerke gevolgd door Pascal Bleys uit Gent. Op de korte plank, 12.5 voet, was Blankenbergenaar Hans Peeters aan het feest met een eerste plaats. Thomas Berghmans uit Sint-Genesius-Rode, zilver en Jeffry Van Hoe uit Deinze, brons vervolledigden het podium.

Daarnaast was er ook nog de sprint waarbij gestart werd halverwege de plas tot aan het clubhuis. Dit werd een volledig West-Vlaams onderonsje waarbij Tom Ameije opnieuw aan het feest was met de overwinning bij de heren en Kwirien van Havermaet uit Brugge de damestitel in de wacht sleepte. (GDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier