West-Vlamingen pakken medaille op BK luchtkarabijn en luchtpistool in Brugge

Redactie KW

Voor het eerst in zijn geschiedenis richtte de Koninklijke Schuttersvereniging Sint-Pieters-Roos het Belgisch kampioenschap luchtkarabijn- en luchtpistoolschieten in.


Om de vier jaar komt Vlaanderen aan de beurt om dat BK te organiseren. Het was in het KTA in Brugge meteen het derde jaar op rij dat er digitaal werd geschoten. Zelfdiscipline, concentratie en stilstaan is enorm belangrijk. Het voorbije weekend kwamen circa zevenhonderd schutters in verschillende disciplines in actie. West-Vlaanderen was goed voor tien medailles. Daniel Verfaillie, lid en penningmeester van de Derbyschutters in Brugge, won goud met luchtpistool in de categorie senioren twee. Hij behaalde 549 punten. Jelle Vandevyvere uit Oostkamp en lid van de Leieschutters in Gent schoot met zijn luchtkarabijn in de categorie senioren 1 naar goud, zij het nipt met 199,3 punten.

West-Vlamingen pakken medaille op BK luchtkarabijn en luchtpistool in Brugge


Dit zijn de andere West-Vlaamse medaillewinnaars op het Belgisch kampioenschap:

Discipline luchtpistool

Bij de duiveltjes was er zilver voor Rani De Zaeyer (Sint Pieters Roos Brugge) en brons voor Lieze Velghe (Sint Barnabas Zwevegem). Bij de junioren ging het zilver naar Bauke Huughe (Sint Pieters Roos Brugge).

Discipline luchtkarabijn

Bij de duiveltjes pakte Maxim Devolder (Sint Pieters Roos Brugge) brons. In de categorie junioren dames was er zilver voor Manon Claesens (NWS Nieuwpoort). Bij de dames 3 ging het brons naar Francine Ackx (Derbyschutters Brugge). In de senioren 2 was er brons voor Redgy Morbée (NWS Nieuwpoort) en in de senioren 3 pakte Bernard Vanoverberghe (Sint Barnabas Zwevegem) zilver.

(ACR – foto’s ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier