West-Vlamingen op dreef in motorcrosswedstrijd in Wachtebeke

Alexi Decordier (Tiegem) mocht mee naar de hulde als derde op het podium bij de Nieuwelingen mx2. © Coghe
Redactie KW

De motorcrossers van MCLB waren op zondag 2 juli te gast in het Oost-Vlaamse Wachtebeke op het bekende circuit Mendonckdreef, waar ze door de regen een zo goed als perfect terrein aantroffen.

De West-Vlamingen deden weer dik hun duit in het zakje, met onder meer vier eindzeges bij de solorijders en heel wat ereplaatsen. Bij de Zijspannen was het weer West boven, zowel in de A- als de B-reeksen.

Stanley Verstraete op weg naar de titel

De Nationalen moesten strijden voor punten in het Belgisch Kampioenschap en Stanley Verstraete uit Zerkegem was alweer op zijn best met een dubbele reekszege in de groep mx2. Stanley telt net halfweg het kampioenschap, na zes proeven en 12 reeksen, liefst 89 punten voorsprong op zijn naaste achtervolger bij de Nationalen mx2. Dylan Declercq (Bavikhove) werd dubbel tweede bij deze Nationalen mx2 en mocht dan ook mee op de foto met de hulde na afloop van het crossgebeuren.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) mocht ook weer de bloemen afhalen na een nieuwe dubbele reekszege bij de Masters. Stijn Vynckier (Wielsbeke) was in beide reeksen bij de Nieuwelingen mx2 de beste en zijn zoveelste eindzege in een knap seizoen. Alexi Decordier (Tiegem) mocht mee naar de hulde als derde op het podium bij de Nieuwelingen mx2 met de vierde en tweede plaatsen.

Jamy Carron (Tielt) werd tweede in de eindstand bij de Nieuwelingen mx1, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd tweede na de pauze, de chrono besliste over de eindzege. Bij deze was de derde podiumplaats voor Lothar Desmet (Pittem), die in beide reeksen als vierde onder de geblokte vlag kwam. Damon Ingels (Maldegem) werd derde in totaal bij de Juniors mx2 met de derde plek in de eerste reeks en een reekszege na de pauze. Karel Vanhaecke (Oostkamp) werd derde in totaal bij de Juniors mx1 na een dubbele vierde plaats.

Koninginneklasse

In de koniginneklasse ging de eindzege bij de Internationalen mx1 naar Oost-Vlaming Dylan Verleysen met dubbele reekszege. Torpjurn Van Hoe (Oeselegem) werd mooi tweede in de eindstand mx1, met de tweede en derde plaatsen. De derde podiumplaats was voor Jorne Tytgat (Kerkhove), hij legde beslag op de derde en zesde plaatsen. Junior Decouter (Bredene-Werken) miste net het podium, hij legde beslag op de vierde eindstek met dubbele vijfde plaats.

Maarten Govaert (Oostrozebeke) kende pech in de eerste reeks der Internationalen en revancheerde zich in de tweede manche met de tweede plaats. Jurgen Wybo (Lichtervelde) kwam in beide reeksen ten val en moest de strijd staken door rugpijn. Greg Demeulemeester (Kerkhove) werd tweede in de eindstand bij de Inters Open B met tweede plek en reekszege.

Bert Bintein (Izegem) was de beste in beide reeksen bij de Quads B, hij legde beslag op de achtste en zevende plaatsen tussen de A-rijders, en nieuwe eindzege. Bij deze vierwielers was Sunny Desintebin uit Zonnebeke voor het eerst dit seizoen op de afspraak, hij debuteerde knap met een tweede en derde plaats, goed voor de tweede eindstek bij de Quads A.

Zijspannen

Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem) mochten andermaal op het hoogste schavotje, met de hulde van de laureaten bij de Zijspannen A. De jonge B-kampioen was opnieuw de beste in beide reeksen en liet alle gereputeerde rijders achter zich. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) mochten met de hulde op het tweede schavotje, zij kwamen in beide reeksen als tweede door de finish.

In de tweede manche leek de Kachtemnaar op weg naar de reekszege, zes ronden aan de leiding, tot een beresterke Boussy het welletjes vond en Delmotte met zijn nieuwe machine het wat rustiger moest aanpakken door de vering die nog niet optimaal afgeregeld is. Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) legden beslag op de vierde en derde plaatsen, goed voor de derde podiumplaats bij de Zijspan A.

Olivier en Gauthier Valcke (Oostrozebeke) mochten opnieuw op het hoogste schavotje met de hulde van de Zijspannen B. De broers kwamen als vijfde en negende onder de geblokte vlag, als reekswinnaar en tweede in groep B. Kevin Merreel-Michael Verburgh (Ingelmunster) mochten mee op de foto als tweede bij de Zijspan B, zij legden beslag op de tiende en achtste plaatsen, als tweede en reekswinnaars B. Gunter Pyra – Michael Dhondt (Eernegem) haalden de derde eindstek in groep B met de tweede en derde plaatsen.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier