West-Vlamingen kronen zich tot herfstkampioen op sluitingsprijs in Overslag

24/10/16 om 13:59 - Bijgewerkt om 13:57

MCLB was voor zijn laatste cross van het seizoen te gast in het Oost-Vlaamse Overslag waar zo'n 200 piloten en heel wat toeschouwers en supporters op de afspraak waren.

West-Vlamingen kronen zich tot herfstkampioen op sluitingsprijs in Overslag

© Foto Coghe

Deze 'sluitngsprijs' was tevens de finale van het 'Herfstkampioenschap' over vier crossen. Enkele West-Vlamingen kregen met de hulde deze titel en de bijhorende trofee mee, onder hen o.a. Lothar Desmet uit Pittem bij de Nieuwelingen mx1, Kelly Debruyne bij de Dames, Stanley Verstraete bij de Nationalen mx2. Bij de Zijspannen A zijn Maxime Van Der Haeghen - Steve De Schacht (Koolkerke-Ettelgem) de herfstkampioenen, en bij de Zijspannen B Dylan Boussy uit Kortemark met gelegenheidsbakkenist Robin Wille uit Oostrozebeke.

Lothar Desmet (foto) uit café De Gilde in Pittem was bij de Nieuwelingen mx1 in de eindeseizoensperiode steeds de beste. Hij mocht andermaal op het hoogste schavotje met de hulde als eindwinnaar, in beide reeksen kwam hij als tweede onder de geblokte vlag, goed voor de bloemen en de titel van Herfstkampioen als de regelmatigste.

Jamy Carron uit Tielt mocht mee naar de hulde als tweede bij de Nieuwelingen mx1, hij werd vijfde in de eerste reeks en reekszege in de tweede manche.

Kelly Debruyne (Poperinge-Zulte) werd tweede bij de Dames na een gastrijdster, Kelly legde beslag op de derde plaats in de eerste reeks en pakte de zege na de pause.

De derde herfstkampioen bij de solorijders is Stanley Verstraete uit Zerkegem, die de titel pakte bij de Nationalen mx2. In de laatste wedstrijd werd hij tweede in elke reeks en ook in de eindstand van het dagklassement. Jeffrey Dewulf (Jabbeke) was present bij de Internationalen, hij won beide reeksen en eindwinnaar mx1. Jorne Tytgat (Kerckhove) moest vrede nemen met een nieuwe tweede plaats bij de Internationalen mx1, opnieuw heel knap bezig en als derde en tweede afgevlagd. Mattis Meersschout (Wingene) mocht op het hoogste schavotje met de bloemen als winnaar bij de Internationalen mx2 met dubbele reekszege. Michael Coopman (Wingene-Oostkamp) kwam als tweede en vierde door de finish bij de Junioren mx1 en was daarmee tweede in de eindstand. Sander Lauwers (Dentergem) nam kopsarts bij de Nieuwelingen Open en kwam als tweede en vijfde na een slipper door de finish, goed voor de derde eindstek.

Jens De Kegel (Koekelare) mocht nog eens op het hoogste schavotje als afsluiter van een prachtig seizoen. Hij legde beslag op de tweede plaats in de eerste reeks der vierwielers na een spannende strijd. In de tweede manche slaagde Jens er in de leiding te veroveren, reekszege en eindwinst met zes seconden bonus bij de Quads A.

Spanning troef bij de Zijspannen

Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) sluiten hun prachtig seizoen af met klasse, bloemen voor hun vriendinnen die hen tenvolle steunen. De vrienden sloten af met tweede plaats in de eerste reeks na oprukken van de vierde plek naar de tweede in het spoor van Maxim Van Der Haeghen-Steve Deschacht (Koolkerke-Ettelgem) met wie ze een gigantische strijd leverden. In de tweede manche, de allerlaatse van het MCLB-seizoen, nam Van Der Haeghen een betere start dan Delmotte, maar ze gingen over kop en werden pas vijfde en tweede in de eindstand A. Yens Delmotte-Verbrugghe moesten alles uit de kas halen om de B-kampioen Dylan Boussy-Robin Wille (Kortemark-Oostrozebeke) achter zich te houden en af te sluiten met reeks- en eindzege in groep A. Daar Delmotte de eerste zondag van het Herfstkampioenschap deel nam bij BMB komen ze iets te kort voor deze titel en gaat naar Van Der Haeghen. Boussy-Wille werden dagwinnaars met derde en tweede plaats en herfstkampioen B. Marc Verbrugghe-Andy Algoet (Oostrozebeke-Kachtem) bezetten de derde plaats A. Colleen Van Troys-Jurgen Huysentruyt (Meulebeke-Ettelgem) werden tweede bij de Zijspannen B, en de derde podiumplaats was weggelegd voor Viktor Boone-Robbe De Veene (Meulebeke-Kachtem).

Volgende afspraak op zondag 11 december voor de Open Eindejaarscross te Stekene.

(tekst Guido Allewaert - foto Gino Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!