West-Vlamingen in actie op Allerheiligenmeeting Izegem

© VDB
Redactie KW

Bij de lichtmiddengewichten was Islam Teffahi op punten net iets sterker dan Roeselarenaar Kobe Vandekerkhove. Oostendenaar Seba Steen won op punten van de Sloveen Elemir Rafael.


© VDB

Oostendenaar Seba Steen won op punten van de Sloveen Elemir Rafael bij de lichtweltergewichten. Seba Steen stond tegen een ervaren tegenstander die eerden 150 kampen bokste. Toch was Seba de volle vier ronden heer en meester. Het was alleen opletten geblazen voor een verraderlijke tegenstoot. Maar Seba hield het hoofd koel en won gemakkelijk op punten.

West-Vlamingen in actie op Allerheiligenmeeting Izegem


© VDB

De kamp van Kobe Vandekerckhove tegen Islam Teffahi is er een om zo snel mogelijk te vergeten. De Roeselarenaar was geen partij voor Teffahi, die zich constant moest inhouden.

West-Vlamingen in actie op Allerheiligenmeeting Izegem


© VDB

Karolien Koekuyt (foto, rechts) nam bij de amateurs revanche op Amira Ben Ali uit Desselgem. Ze won ruim op punten. De Roeselaarse Karolien zei de voorbije week nog dat ze klaar was voor haar kamp tegen Amira en ze hield woord. Van in de eerste ronde trok ze ten aanval. Amira kon alleen maar proberen weerwerk te bieden en liep ook nog een bloedneus op. Karolien was dolgelukkig met die revanche.

Bij de elite was Luikenaar Stini duidelijk de betere van Oostendenaar Ringo Verbauwhede. Hij won op punten, al was er één ref die onbegrijpelijker wijze match nul gezien had.

Hakim Ben Ali was een klasse te sterk voor de Fransman Morgan Duthes. De Meulebekenaar won afgetekend op punten. Dat het niet tot een KO kwam is bijna een wonder.

West-Vlamingen in actie op Allerheiligenmeeting Izegem


© VDB

De hoofdkamp tussen Kortrijkzaan Ayoub Nefzi (foto, rechts) en de Georgiër Ungiadze was een bikkelharde, maar geen mooie kamp. Ayoub won op punten.

Lichtweltergewicht Sasha ‘Boem Boem’ Yengoyan ten slotte heeft zaterdagavond zijn bijnaam alle eer aangedaan. Op de Allerheiligenmeeting nam de Belg de maat van de Georgiër Shavlego Tsamalaidze. Laatstgenoemde gaf op in de tweede ronde, toen hij al tweemaal geteld was.

(IB/Belga-foto’s Bart VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier