West-Vlamingen doen het goed op loodzwaar parcours in Hamme

© Foto Coghe

Zondag 10 april was de motorcrossfederatie MCLB te gast in het Oost-Vlaamse Hamme waar 320 piloten op de afspraak waren. Het parcours lag er loodzwaar bij door felle regenvlagen in de nacht van zaterdag op zondag. Gelukkig was het zondag een prima weertje met een stralende zon waardoor het circuit droog werd.

Bij de Internationalen was het West-Vlaanderen boven, met kampioen Seronval bij de mx1 met dubbele reekszege, de Luikenaar is aangesloten bij het team Mc Hulstlo van Ronny Zutterman uit Beernem. Maarten Govaert uit Oostrozebeke was ook heel knap bezig bij de Inters mx1, met een tweede en derde plaats, en tweede in de eindstand. Vooral zijn tweede manche was formidabel, na een goede start in derde stelling kwam hij in een bocht ten val op een zandberm en mocht gaan achtervolgen uit 25ste positie, wat hij heel sterk afwerkte op de derde stek.

De derde podiumplaats bij de Inters mx1 was voor Jurgen Wybo, hij leek in de eerste reeks op weg naar de tweede plaats, maar moest in de laatste ronde gas minderen met opgepompte armen en kwam als vijfde onder de geblokte vlag. In de slotmanche heel sterk tot het einde en afgesloten op de tweede plek. Tim Vandriessche uit Menen mocht met de hulde der Internationalen mx2 op het hoogste schavotje, hij legde beslag op een derde plek en reekszege. Jerome Biets (Jabbeke) werd tweede bij de Inters mx2 met de vierde en tweede plaatsen. Bij de Inters Open B was het hoogste schavotje voorbehouden voor Mattis Meersschout (Wingene) na zijn dubbele reekszege.

Greg Demeulemeester uit Kerckhove was andermaal sterk bezig bij de Nationalen mx2 met dubbele reekszege en eerste leider in het B.K. Damon Tanghe (Ooigem) werd tweede bij de Nationalen mx1 met de derde plaats en reekszege.

Kelly Debruyne (Poperinge) leek op weg naar de zege in de eerste reeks der Dames Open, tot ze ten val kwam en tevreden moest zijn met de derde plaats. Na de pauze revanche met de reekszege en een ronde meer dan haar concurenten en alsnog eindwinnaar. In de tussenstand van het B.K. leidt Kelly met acht punten na de tweede proef. Jelle Verbeke (Waregem) mocht naar de hulde als derde bij de Beloften. Bart Vandevelde (Desselgem) dubbel derde bij de Experten B. Benny Van Impe (Ruiselede) winnaar bij de Nieuwelingen B met tweede plaats en reekszege. Jamie Vandenberghe (Westkerke) derde bij de Nieuwelingen mx1 met de vierde en tweede plaatsen. Karel Vanhaecke (Oostkamp) tweede eindstek bij de Juniors mx1 met derde plaats en reekszege, en bij deze Brecht Huys (Anzegem) als tweede en derde goed voor de derde podiumplaats.

Bij de vierwielers, de Quads, opnieuw met 25 achter het starthekken. Winnaar in groep A werd Jens De Kegel uit Koekelare met reekszege en tweede plaats. Op de tweede podiumplaats Jasper Pareyn uit Reningelst met derde plek en reekszege.

Bij de zijspannen West-Vlaanderen boven

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren superieur bezig op het zware parcours met vele putten en diepe sporen. In beide reeksen rukten ze op naar de leiding en schreven beide reeksen op hun naam met ruime voorsprong. In totaal 45 seconden voorsprong op Marc Verbrugghe – Andy Algoet (Oostrozebeke-Kachtem) die voor het eerst dit seizoen op de afspraak waren wegens herstelperiode van Marc. Zij legden beslag op de derde en tweede plaatsen, goed voor de tweede eindstek groep A. In groep B waren de bloemen opnieuw voor Dylan Boussy – Achly Vanlerberghe (Koekelare-Woumen), ze kwamen in beide reeksen als vierde door de finish, als dubbele reekswinnaars groep B. Jason Carron – Robin Wille (Tielt-Oostrozebeke) werden dubbel tweede in groep B, en de derde podiumplaats was voor het verliefde paar Daen Valcke – Ines Delmotte (Adegem-Meulebeke).

Volgende afspraak op 16 en 17 april te Beernem op de grensscheiding met Sint-Joris.