West-Vlamingen boven op motorcrosswedstrijd in Aalter

Damon Tanghe werd de winnaar bij de internationalen B. © Coghe
Redactie KW

Met 20 podiumplaatsen, waarvan zes overwinningen bij de solorijders en een volledig West-Vlaams podium bij de Zijspannen A en B, was de wedstijd in Aalter een succes voor de West-Vlamingen.

Op een nieuw circuit langs de vaart in Aalter organiseerde Mc Poeke een topper van formaat, met de nodig nivellerings- en sproeiwerken. Er was een grote schare piloten zowel op zaterdag voor VJMO en op zondag met MCLB, en een massa toeschouwers.

Julie Vandevelde uit Desselgem mocht op het hoogste schavotje bij de Dames Open met dubbele reekszege. Jamy Carron (Tielt) pakte ook een dubbelzege en dat bij de Nieuwelingen mx1. Stanley Verstraete (Zerkegem) lapte er ook nog een dubbelzege bij, en dat bij de Nationalen mx2. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) is ook het winnen gewoon, andermaal een eindzege bij de Masters voor hem – deze keer met een tweede plek en een reekszege.

Jeffrey Dewulf (Jabbeke) tekende present bij de Internationalen en de rest van de grote groep heeft het geweten. Onze klasbak nam in de kortste keren de leiding in beide reeksen en liep steeds verder uit, in de eerste reeks tot iets meer dan een minuut op zijn naaste achtervolger en in de tweede manche bijna een minuut voorsprong op zijn naaste achtervolger David Segers. Met Mattis Meersschout (Wingene) was er nog een winnaar die het podium gewoon is, hij was de beste bij de Internationalen mx2 met een dubbele reekszege. Damon Tanghe (Ooigem) moest alles uit de kan halen om de zege te pakken bij de Inters Open B. Het was geweldig spannend tussen Damon en Nicky Vermoesen, met een verschil in de totaaltijd van drie honderdsten van een seconde. Beiden pakten een reekszege en een tweede plaats.

Een pak ereplaatsen, met op de tweede podiumplaats Stijn Vynckier (Wielsbeke) bij de Nieuwelingen mx2 met een dubbele tweede plek. Hier merken we op dat Stijn de eerste plek verloor met een halve meter omdat hij gas minderde na een gele vlag voor een gevallen gedubbelde en zijn opponent vol gas doorvlamde. Junior Verhelst (Wingene) werd tweede bij de Beloften mx2 met een vierde en een derde plaats. Jens De Kegel (Koekelare) werd dubbel tweede bij de Quads A. Damon Ingels (Maldegem) pakte bij de Juniors mx2 de tweede en derde plaats. Michael Coopman (Oostkamp) werd tweede bij de Juniors mx1 met een tweede plaats en een reekszege. Dylan Delagrense (Oostende) werd tweede bij de Nationalen mx2 en Nicky Debruyne (Meulebeke) werd dubbel tweede bij de Internationalen mx2.

Op de derde podiumplaats herkenden we onder meer Jonas Vandamme (Beernem) bij de Nieuwelingen mx1, Karel Vanhaecke (Oostkamp) bij de Juniors mx1, Kristof Calus (Heestert) bij de Masters Open, Jorne Tytgat (Kerckhove) als driedubbele derde bij de Internationalen mx1 en Jerome Biets (Jabbeke) bij de Internationalen mx2.

Zijspannen

Dylan Boussy-Jens Mans (Koekelare) was de jongste deelnemer bij de Zijspannen en B-kampioen 2016. Hij gaf er weer alle gereputeerde A-rijders van langs. Dylan werd tweede in de eerste reeks en schreef de slotmanche op zijn naam, goed voor de eindzege in groep A. Maxime Van Der Haeghen-Steve De Schacht (Brugge) wonnen de eerste reeks en werden vierde in de tweede manche, goed voor de tweede eindstek A.

Bert Soetaert-Dimi Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) werden derde en hielden Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) van het podium met een verschil van een halve seconde in de totaaltijd.

Bij de Zijspannen B waren de bloemen andermaal voor onze lady Kelly Debruyne uit Poperinge met Kenny Boxtaele (Ooigem) in het bakje. Zij legden beslag op de zesde en de vijfde plaats tussen de A-rijders, op 21 deelnemende karren. Olivier en Gauthier Valcke (Oostrozebeke) werden driedubbel tweede in groep B. De derde podiumplaats was voor Daen Valcke-Ines Delmotte uit Oostrozebeke.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier