West-Vlaanderen is klaar voor nieuw tennisseizoen

Redactie KW

Brugge – In het provinciehuis Boeverbos vond zaterdag de Gewestelijke Algemene Vergadering van Tennis Vlaanderen, gewest West-Vlaanderen plaats.

Voorzitter Luc Van Daele begon de vergadering met een summier overzicht van het voorbije tennisjaar, met aandacht voor de prestaties van Kimmer Coppejans, Joris De Loore en Jeroen Vanneste als beloftevolle internationals van het centrum in Wilrijk. Alsook voor de jonge nationale kampioenen Emeline De Witte (M12), Emilia Dejonckheere (M14) en Lucas Daels (J16).

West-Vlaanderen telde vorig jaar 87 tennisclubs, goed voor 23.953 leden of een daling met duizend tennissers ten opzichte van het jaar voordien. TC Brughia uit Brugge blijft op de tweede plaats in ons land met 1.097 leden.

In onze provincie staat er komend tennisseizoen, naast de organisatie van maar liefst 12 ITF-tornooien, het Belgisch kampioenschap voor veteranen (27 juni-5 juli) in TC De Koddaert in Torhout op het programma. Bovendien wordt op dit complex op 17 en 18 oktober de eindronde van het gloednieuwe dubbelcriterium gespeeld.

Andere nieuwigheid is dat in het criterium ‘Dames 30’ wordt vervangen door ‘Dames 25’ en dat de Volvo Tour voor de jeugd met Ethias een andere naam en sponsor krijgt.

De U9 kent in deze toer en in de interclub overigens een nieuwe indeling: jongens en meisjes zullen samen strijden in drie reeksen.

Interclub

West-Vlaanderen kende vorig jaar een stijging met 0,9 procent aan interclubspelers. De interesse ligt nog steeds het hoogst tussen 41 en 50 jaar. De start van de gewestelijke interclub is op woensdag 22 april. De gewestelijke finales worden op 23, 25, 27 en 28 juni gespeeld. De finales jeugdinterclub vinden op 27 en 28 juni plaats in TC Brughia in Brugge.

Nieuw in de interclub is ook nog dat bij de dames de categorieën D30, D40, D50 en D60 worden vervangen door de categorieën D25, D35, D45 en D55 en dat er een nieuwe nationale reeks H70 (min.75 punten) komt. Bij de jeugd wordt enkel en dubbel J/M U10, net als in het criterium, op het enkelveld van een 21 meter terrein gespeeld.

Naar het einde van de vergadering toe werden de verschillende interclubkampioenen gehuldigd en was er de verdeling van de labels aan 34 verschillende West-Vlaamse jeugdvriendelijke tennisclubs en een deel van het jeugdfonds aan zeven clubs: K.G Witter Beer, TC Brughia, TC Olympos, KGTC Zwevegem, TC Rumbeke, TC Zedelgem, TC Bosterhoud), die benoemd zijn tot een VTV- erkende ‘kidstennisschool’.

Tot slot was er een bronzen medaille voor Guy Louis (KTC Issera), Danny Vanheste (TC Kortemark) en Jean Daenen (TC Hernieuwenburg), als voorzitters met 15 jaar dienst. TC Kortemark, TC Come Back Langemark (25 jaar) en TC Olympos uit Wervik (50 jaar) kregen van het gewest West-Vlaanderen een trofee. (ACR)