West-Vlaanderen boven bij de Zijspannen met Yens Delmotte-Tom Verbrugghe en Arne Dierckens-Jordan Waerniers

© Foto Coghe
Redactie KW

Bij de start van het ‘Herfstkampioenschap’ was de opkomst van piloten wat minder met ‘slechts’ 255 achter het starthekken, maar de talrijke supporters waren op post. Een zwaar parcours in de Oost-Vlaamse zachte aarde, maar gelukkig bleef het droog en was het goed berijdbaar, iets voor de fysiek sterke kerels.

Motorcross MCLB te Lembeke (O.Vl.)

Bij de Zijspannen was kampioen Kenneth Dierckens afwezig wegens ziekte, maar zijn jongere broer Arne Dierckens uit Tielt kwam aan de start met de bakkenist van Kenneth, namelijk Jordan Waerniers uit De Ginsthoek Oostrozebeke. Zij pakten uit met twee knappe races en dubbele reekszege en eindzege bij de Zijspannen B. Yens Delmotte (Kachtem) met Tom Verbrugghe (Meulebeke) slaagden erin na minder goede starts van de negende naar de tweede plek op te rukken in de eerste reeks, en in de tweede manche van de vijfde opnieuw naar de tweede als beste uit groep A en de eindzege bij de Zijspannen A. In deze groep A leken vader en zoon Geert en Joey Valcke uit Oostrozebeke naar het podium, maar in de eindfase verloren zij één plaatsje waardoor ze naast het podium grepen. In groep B was de tweede plaats voor David Van Herreweghe (Kanegem) met Nick De Veene, en de derde podiumplaats voor Dany De Cloedt (Brugge) met lady Inés Delmotte (Meulebeke) in het bakje, en dat reeds voor de derde week op rij.

Stefaan De Ruyck (Tielt) was de beste in beide reeksen bij de Amateurs en Christian Dubaere met de derde podiumplaats. Kampioen Kristof Calus (Heestert) was niet in zijn beste dag en klaagde na afloop van opgepompte armen, maar hij mocht toch naar de hulde als derde bij de Experten.

Jamie Vandenberghe (Westkerke) winnaar bij de Nieuwelingen mx1/3 met reekszege en tweede plaats. Bij de Juniors mx1/3 werd Karel Vanhaecke (Oostkamp) mooi tweede. Met vice-kampioen Jens De Kegel (Koekelare) kregen we bij de Quads-Open dubbele reeks- en eindzege.

In de Koninginneklasse stond alweer geen maat op de kersverse kampioen Steve Seronval die beide reeksen op zijn naam wist te plaatsen. Dubbel tweede werd David Segers, gevolgd door Maarten Govaert uit Oostrozebeke, en Torpjurn Van Hoe uit Oeselgem die net naast het podium viel. Michael Dekeyser (Ruiselede) werd tweede bij de Inters Open B. (GuidoA. – foto G.Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier