West-Vlaamse zwemclubs top op BK -15 jaar

De Brugse Zwemkring was onder leiding van Stefaan Obreno goed voor zestien medailles. © (Foto ACR)
Redactie KW

In het Helios zwembad in Charleroi hadden in het weekend de Belgische zwemkampioenschappen plaats voor zwemmers jonger dan 15 jaar. BZK eindigde in de totaalstand op een mooie vierde plaats. Na SHARK, FIRST en MEGA, maar voor BRABO.

De Koninklijke Brugse Zwemkring was uit onze provincie onder leiding van Stefaan Obreno met een delegatie van acht zwemmers goed voor zestien medailles, waarvan zeven keer goud. Thijs Van Cleven was zoals verwacht de favoriet bij de dertien jarigen. De zwemmer uit Oostkamp werd nationaal kampioen op de 200m en 400m vrije slag en op de 200m vlinderslag en 400m wisselslag. Thijs zijn lievelingsnummer is de 200m vlinderslag (2:23’09”). Daarop verbeterde hij zijn tijd met drie seconden. Maar zijn beste prestatie was ongetwijfeld de 400m wisselslag (5:08’52”). Daar deed hij bijna zestien seconden van zijn tijd.

Lente Lazou was voor BZK in dezelfde leeftijdscategorie goed voor een gouden medaille op de 200m en de 400m vrije slag. Gaëlle Deconinck op de 200m vlinderslag bij de veertien jarigen. Zij won dit nummer in een persoonlijk record en zit op een zucht van de limiettijd voor de EYOF, de European Olympic Games in 2019. Vier aflossingsploegen van BZK waren ook nog eens goed voor zilveren medaille.

Runar de Meulenaere (Izegemse Krekelzwemmers) bezorgde zijn club bij de elfjarige vijf medailles, een daarvan was een gouden plak op de 200m wisselslag. Iswim uit Ieper keerde naar huis terug met vijf zilveren en een bronzen medaille. Edward Schotte (13) was drie keer goed voor een tweede plaats en een derde stek, Laura Vanmeenen (13) en Emiel Cannaert (11) zwommen twee keer naar zilver.

KWZC uit Waregem behaalde met Tristan Vanalme (13) een bronzen medaille op de 100m rugslag. Nog uit het zuiden van de provincie was Henri Devoldere (14) opnieuw uitmuntend voor de Kortrijkse Zwemkring, met goud op de 100m vlinderslag (1:02’91”), zilver op de 400m wisselslag en brons op de 200m vlinder- en de 200m wisselslag.

Bij de Royal Ostend Swimming Club (ROSC) waren er opnieuw topprestaties van Lotte Vanhauwaert en Elise Decaesstecker. Beide meisjes van 14 waren samen goed voor vijf keer goud, drie keer zilver en een bronzen medaille.

Bjarne Vande Casteele (14) zwom voor GOLD naar goud op de 50m vrije slag en de 100m schoolslag.

Brent Vangheluwe (Royal Ypres Swimming Club) behaalde een tweede plaats bij de twaalfjarige op de 400m vrije slag. Killian Vansieleghem (13) bezorgde zijn club uit Torhout een bronzen medaille op de 1.500m. Ook de meisjesploeg van UZKZ uit Zwevegem was op de 4x 100 wisselslag goed voor een derde plek.

In Charleroi heeft het laatste weekend van juli het BK +15 jaar plaats.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier