West-Vlaamse zwemclubs grossieren in medailles op BK voor jeugd

Sophie Beulen (BZK) zwom iedere dag van het BK een nationale titel. © ACR
Redactie KW

Ook op de laatste dag van het BK zwemmen jeugd hebben de West-Vlaamse clubs titels en ereplaatsen gepakt.

Zondag vond in Charleroi de laatste dag van de Belgische zwemkampioenschappen voor jeugd tussen 11 en 15 jaar plaats. In de categorie 14 jaar was er een nationale titel voor Sophie Beulen op de 50m vrije slag in 27:80. Voor de zwemster van de Brugse Zwemkring was het net als haar clubgenoot, de elfjarige Thijs Van Cleven, de derde gouden medaille op het BK. Indra Vandenbussche, ook van BZK, werd op de 50m tweede, Karo Bourgois (COAST) derde. De zwemclub uit Middelkerke kwam op het Belgisch kampioenschap goed voor de dag, want ook Abel Devos zwom zondag in de 100m vrije slag naar goud in 57:95.

Het podium in de 100m schoolslag bij de meisjes dertien jaar was tevens volledig door West-Vlaamse zwemclubs getint. Lisa Borgonie van de Roeselaarse Zwemvereniging won zeer nipt in 1:20.29 voor Amandine Demeyer (Kortrijkse Zwemvereniging) in 1:20.32 en Laura De Wolf (BZK).

Nog wat ereplaatsen er bovenop

Er waren op de laatste dag van het BK ook enkele ereplaatsen : Abel Devos (COAST) zilver op de 100m vlinderslag, Indra Vandenbussche (BZK) zilver op de 200m rugslag, Thijs Van Cleven (BZK) zilver op de 200m wisselslag, Lucas Guillemyn (KZK) brons op de 400m vrije slag en Lotte Vanhauwaert (ROSC) zilver op de 200m wisselslag,

Het kampioenschap werd afgesloten met de 4x100m wisselslag bij de meisjes 13-14 jaar. Laura Vanderschrick, Laura De Wolf, Indra Vandenbussche en Sophie Beulen zwommen voor BZK naar zilver. Ze moesten enkel het team van Brabo laten voorgaan. In het algemeen clubklassement over de drie dagen bij de 13- en 14-jarigen eindigde COAST knap tweede na BRABO, BZK werd derde.

(ACR)