West-Vlaamse zaalvoetbalbeker voor ZVC Assebroeke en Swaf Ladies Beernem

ZVC Assebroeke met Ewout Desmet, Stan Braem, Christophe Vanwijnsberghe, Jan Verhelst, Cedric Simoens, Darco Masselus, Pascinel Kellner, Bjoke Van Loo, Kenneth Dhondt, coach David Vanhamme en afgevaardigden Miguel Soetaert en Steve Matthys. (Foto ACR)
Redactie KW

Na verlengingen won ZVC Assebroeke vrijdag de provinciale zaalvoetbalbeker met 4-1 tegen Paravang Blankenberge. Bij de dames versloeg Swaf Ladies Beernem nieuwkomer Always Staden met 2-1.

De mannenfinale was er één tussen twee ploegen uit eerste provinciale. Assebroeke wist dit seizoen de titel te bemachtigen en ging dus op zoek naar de dubbel, Paravang eindigde als derde in de competitie en schakelde in de halve finales verrassend De Plakkers uit.

Assebroeke nam in de aanvangsfase het initiatief en was met Cedric Simoens en Jan Verhelst heel dicht bij de openingstreffer. Paravang kon een paar keer gevat tegen prikken. Hun beste kans op een doelpunt was voor Servaas Rys na een schermutseling voor doel. Aan de overzijde gebeurde voor Pascinel Kellner voor Assebroeke ongeveer hetzelfde. Diezelfde Kellner kreeg voor de rust zelfs nog een aantal pogingen om de score te openen.

Verlengingen

In de tweede helft hetzelfde scenario, er was een gele kaart voor Cedric Simoens (Assebroeke) en even later voor Christoff Claeyssens (Paravang). Tussenin hadden Verhelst en vooral Darco Masselus, die alleen voor de doelman onbegrijpelijk naast besloot, een dot van een kans. Het bleef onbegrijpelijk 0-0. Vijf minuten voor tijd zorgde Bjoke Van Loo toch voor het bevrijdende doelpunt voor Assebroeke. Drie minuten later stond het opnieuw gelijk via Bram Vandewoestijne die optimaal gebruik maakte van zijn mee oprukkende doelman. 1-1 en twee keer vijf minuten verlengingen.

Daarin trapte Tom Vandewoestijne voor Paravang op de paal. Luttele minuten voor de strafschoppen viel aan de overkant de beslissing. Van Loo zorgde met zijn tweede van de avond voor 2-1. Assebroeke kreeg in de ultieme slotfase de ruimte en kon nog twee keer scoren, via Kellner en opnieuw van Loo.

ZVC Swaf Ladies Beernem met Jill Declerck, Anneleen Deneve, Lita Pouseele, Kimberly Rammandt, Berdien Van Den Driessche, Isabelle Verkindere, Hilde Andries, coach Kristof Claeys en afgevaardigde Anthony François. (Foto ACR)
ZVC Swaf Ladies Beernem met Jill Declerck, Anneleen Deneve, Lita Pouseele, Kimberly Rammandt, Berdien Van Den Driessche, Isabelle Verkindere, Hilde Andries, coach Kristof Claeys en afgevaardigde Anthony François. (Foto ACR)

De damesfinale leek in een goedgevulde sporthal in Duinbergen eveneens op weg naar extra speeltijd, tot Kimberly Ramandt er kort voor tijd 2-1 van maakte. De West-Vlaamse beker voor een rustig en technisch spelend Swaf Ladies ten koste van een verdienstelijk Always Staden, met een heel bedrijvige Eline Devolder, een technische Delphine Caron en Bianca Debeuckelaere die bijna alles uit haar doel haalde. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier