West-Vlaamse squashclubs succesvol op BK jeugd

In Castle Club in Wezembeek-Oppem had het Belgisch kampioenschap voor jongeren plaats. Thomas Claeys (Piramid Brugge) behaalde de nationale titel bij de Jongens U13. Als eerste reekshoofd stootte hij door tot in de finale en versloeg hij Nelis Dierckxsens met 11/4, 11/9, 2/11, 10/12 en 11/8.

Bij de Jongens U15 was Marat Benoit (Keep Fit Wevelgem) het sterkst. Hij klopte in de eindstrijd de Waal Nathan Masset met 7/11, 11/8, 6/11, 11/8 en 11/7.

Marie Van Riet (The Limits) uit Knokke-Heist kroonde zich tot Belgisch kampioen bij de Meisjes U15. Laura Deruyck (De Kaai Squashteam Kortrijk) veroverde goud bij de Meisjes U17, de Oostendse Anouk Feys (Future Sports) bij de Dames U23. Zij moest hiervoor echter maar een wedstrijd afwerken, tegen haar clubgenote Laure Dubois. Het werd 11/1, 11/4 en 11/6.

De finale bij de Jongens U17 was een West-Vlaams onderonsje tussen Dries Verhaegen (Burkesquash Academy Waregem) en Thimi Christiaens (Piramid Brugge). Dries won in vier sets met 8/11, 11/0, 11/7 en 11/8.

Volgende maand, van 21 tot en met 25 februari, binden in Herentals de senioren de strijd aan voor de Belgische titels.