West-Vlaamse motorcrossers aan het feest in Laarne

We zien Karel Vanhaecke. (Foto GC) © Foto Coghe
Redactie KW

MCLB was te gast in het Oost-Vlaamse Laarne op een goed berijdbaar circuit waar geen spat modder te bespeuren viel.

Er waren opnieuw heel wat West-Vlamingen aan het feest. Karel Vanhaecke was een van de winnaars, de jonge papa uit Oostkamp mocht op het hoogste schavotje als winnaar bij de Junioren MX1. Hij schreef de eerste reeks op zijn naam en legde beslag op de derde plaats in de tweede manche.

Greg Demeulemeester (Kerckhove) moest ook aan de slag voor punten in het Belgisch kampioenschap. Greg kwam als reekswinnaar en tweede door de finish in het ‘Open kampioenschap’, maar wel in een apart klassement MX1 en MX2. Greg was dubbelwinnaar MX2 en in het kampioenschap telt hij 12 punten bonus. Stanley Verstraete (Zerkegem) werd tweede bij de Nationalen MX2 met derde en tweede plaatsen.

Damon Tanghe (Ooigem) werd tweede bij de Nationalen MX1, hij kwam als vierde door de finish in de eerste reeks en schreef de tweede manche op zijn naam. In de tussenstand van het BK is hij derde. Yente Dourte (Ooigem) werd dubbelwinnaar bij de Internationalen MX2, en Tim Vandriessche (Menen) was bij deze dubbel tweede. Jorne Tytgat (Kerckhove) bevestigde zijn goede doen van de laatste weken met de derde podiumplaats bij de Internationalen MX1, hij finishte als vierde en derde. Mattis Meersschout (Wingene) mocht op het hoogste schavotje, hij kam als vijfde en vierde onder de geblokte vlag, als dubbelwinnaar in de klasse Inters Open B.

Quads

Kelly Debruyne (Poperinge-Zulte) was heel sterk bezig in haar reeksen bij de Dames-Open die samen rijden met de Nieuwelingen B Open. Kelly kwam als vijfde en tweede door de finish, telkens als reekswinnaar bij de dames en eindwinnaar. In het BK staat ze aan de leiding met een bonus van 15 punten. Jamie Vandenberghe (Westkerke) werd derde in de eindstand bij de Nieuwelingen MX1 met de tweede en vijfde plaatsen. In de stand van het BK staat hij op de derde plaats.

Stijn Vynckier (Wielsbeke) legde beslag op de tweede en derde plaatsen bij de Nieuwelingen MX2, goed voor de tweede eindstek. Jelle Verbeke (Sint-Eloois-Vijve) mocht naar de hulde als tweede bij de Beloften MX2, hij kwam als vierde en tweede door de finish. In de stand BK staat hij derde.

Jens De Kegel (Koekelare) was opnieuw de beste bij de Quads Open, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd tweede in de slotmanche. Bert Bintein (Izegem) mocht naar de hulde als derde bij de Quads B. Nick Lamote (Sysele) kwam als vijfde en tweede onder de geblokte vlag bij de Junioren MX2, hij werd tweede in de totaalstand.

Zijspannen

Maxim Van Der Haeghen – Jens uit Koolkerke werden eindwinnaar bij de Zijspannen A met reekszege en tweede plaats. Nico De Soete – Michael Dhondt (Wingene) werden derde in de eindstand A met de zesde en vijfde plaatsen. Dylan Boussy – Achly Vanlerberghe (Koekelare-Diksmuide) mochten op het hoogste schavotje met de hulde Zijspannen B. De youngster werd derde in de eerste reeks en gaf iedereen het nakijken in de tweede manche, inclusief de A-rijders. Jason Carron – Robin Wille (Tielt-Oostrozebeke) werden tweede in totaal bij de Zijspannen B, ze legden beslag op de zevende en vijfde plaatsen, als tweede B’s. Mathieu Verbrugghe-Gauthier Valcke (Oostrozebeke) werden derde in groep B.

(GA – foto GC)