West-Vlaamse medailles op BK kajak in Stasegem

Wie het beste langs de keerpunten manoeuvreert, spaart veel krachten. Op deze foto staan vier West-Vlamingen : Vincent Naert, Tom Cremers, Mark Mertens en Jeppe Vanhoenacker. De man in het blauw is Baud Kums uit Neerpelt. Tom Cremers, centraal op de foto, haalde brons in deze K1-wedstrijd. © Foto SJK
Redactie KW

In langebaanwedstrijden is het bochtenwerk vaak van bijzonder belang. De West-Vlaamse deelnemers op het BK in Stasegem hadden die boodschap goed begrepen.

Zowel bij seniors als bij de jongeren speelden de West-Vlaamse clubs uit Stasegem, Kortrijk en Zwevegem een belangrijke rol. Bij de dames seniors was Lisanne Terrie de snelste voor haar Kortrijkse clubgenote Kjinta Smalle. Samen wonnen ze ook de K2-titel. Bij de heren K1-5.000 meter ging het er bijzonder fel aan toe. Tom Cremers sleepte brons in de wacht en pakte ook brons met Vincent Naert in de K2-5.000 meter. Vier uur later pakte hij zijn derde medaille met zilver in de K4-5.000 meter met Christophe Bittner, Vincent Naert en Jeppe Vanhoenacker.

In een aantal jeugdcategorieën haalde Sobeka het gros van de titels weg. Bij de miniemen pakten de drielingbroers Roosen telkens goud, in de K1-2.000 meter won Mathis voor zijn broer Elias. Ook in de Jeugdtrofee, een aparte competitie voor de jeugd over verschillende sportieve proeven, staken Mathis en Elias er bovenuit.

Kobe Pannecoucke groggy na spannende sprint

Bij de aspiranten jongens ging de titel in K1 naar Kobe Pannecoucke, die na de wedstrijd groggy op de steiger moest gaan liggen, zo diep was hij moeten gaan om zijn Sobeka-maat Rien Coppens achter zich te houden. “De hooikoorts en de warmte, daar kan ik niet zo goed tegen”, zo liet Kobe stoom af. “Het was best spannend in de spurt met Rien. Ik ben bijzonder blij dat we ook samen de K2 konden winnen en in de namiddag nog de K4-wedstrijd met steun van Jens Defoor en Gilian Devos.”

Bij de juniores dames was Sobeka-vaarster Joke Coppens de beste in K1. Ook bij de jongsten gingen er medailles naar de regio. Alexandra Frolova (Kortrijk) won bij de meisjes pupillen, Wannes Loncke (Sobeka) werd tweede bij de pupillen jongens. De Kortrijkse Christine Debruyne won de titels wat verrassend, maar met duidelijke voorsprong bij de miniemen meisjes.

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier