West-Vlaamse gymnasten Belgisch kampioen in Izegem

Ward Claeys. © (Foto GF)
Redactie KW

Zaterdag had in Izegem door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in samenwerking met Gym Izegem het Belgisch kampioenschap Toestelturnen voor jongens en meisjes op A-niveau plaats.

In 2019 bestaat het turnen in de stad Izegem 100 jaar en dat laten ze bij Gym Izegem niet onopgemerkt voorbijgaan. Een eerste evenement is het BK Toestelturnen. Voor de organiserende club en Vaste Vuist Lauwe was de eerste dag alvast een succes.

Bij de jongens was er een nationale titel voor Ward Claeys uit Geluwe van Vaste Vuist Lauwe in de leeftijdscategorie -14-18 jaar. Hij haalde het met een score van 76.750 punten voor Nicola Cuyle (Gym Izegem).

Tot elf jaar ging er een gouden medaille naar Alessio Corda (Kon. Turnkring Rust Roest Brugge). Na zijn grondoefening, paard met bogen, ringen, sprong, brug en rek was hij goed voor een score van 89.750 punten. Het podium was overigens volledig West-Vlaams met naast Alessio een tweede plaats voor Yacine Vanhaverbeke (Gym Izegem), Gilles Debets ook al van Rust Roest Brugge eindigde als derde.

In de categorie tot tien jaar eindigde Milo Vanderbrugge (Turnkring Geluwe) op de tweede plaats. Bij de -12-13 jaar was er brons voor Victor Tournicourt (Vaste Vuist Lauwe). Robbe Popelier (Gym Izegem) werd dan weer tweede in -13-15 jaar.

Bij de meisjes tot elf jaar ging het brons naar Rachel De Gryse (Gym Izegem). Tot twaalf jaar eindigde Lise Verhaeghe (Vaste Vuist Lauwe) als eerste voor Xante Meerschaert (Gym Izegem). In de categorie -14-15 jaar moest Margaux Develoose (Turnkring Varsenare) zich tevreden stellen met een tweede plaats.

Het toppunt van de dag was de competitie bij de seniores. Hier gingen de nationale titels naar Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) met 53.050 punten en Noah Kuavita (Silok Deurne) met 82.650 punten. Zondag strijden de gymnasten van het B-niveau in Izegem nog voor Belgisch goud.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier