West-Vlaamse dames schitteren in Zwinstedenloop

Redactie KW

Op zondagmiddag vond in Sluis de 22ste editie van de Internationale Rabobank Zwinstedenloop plaats. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot het grootste loopgebeuren in Zeeland. Zoals de naam al zegt, lopen de atleten langs een aantal plaatsen die vroeger een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling en historie van de Zwinstreek.

Stipt om half twaalf namen de allerkleinsten de start voor de Kids Run over 1.300 meter in het kader van de Zwinstedenloop, net over de grens in het gezellige Sluis. Daarna was het de beurt aan de recreatieve lopers over de kortere afstanden van vijf en tien kilometer.

De moedigsten namen om 13.00 uur de start voor de halve marathon. Die deelnemers vertrokken op de grote markt en liepen voor het grootste gedeelte van de wedstrijd langs het kanaal van Sluis naar Brugge tot in Hoeke om dan terug te keren langs de Krinkeldijk. De finish lag dan bij het belfort op de Groote Markt.

Op de langste afstand mocht Gino Van Geyte (47) de zegekrans in ontvangst nemen, enkele tientallen seconden later gevolgd door de Bruggeling Girma Woldu. Francis Van Steenbrugge uit Gent vervolledigde het podium.

West-Vlaamse dames schitteren in Zwinstedenloop


Bij de dames was het Annelies Deketelaere uit Hooglede die voor de verrassing zorgde. Ze presteerde uitermate goed en zorgde zelfs voor een nieuw parcoursrecord dat ze op 1u19’48” bracht. Een tweede plaats voor Veronique Coene uit Beernem en een derde plaats voor Annemie Danneels uit Knokke-Heist zorgden voor een volledig West-Vlaams podium.

(GD – foto’s GD)