West-Vlaamse clubs behalen goud op eerste dag VK judo jeugd

Steven Schram (JS Marcel Degroote) uit Brugge mag volgend weekend naar het BK. Vorig jaar was hij in eigen stad goed voor brons. © ACR
Redactie KW

Zeshonderd judoka’s strijden dit weekend in Dendermonde voor de zesde keer voor de Vlaamse titel bij de jeugd U15, U18 en U21. Zaterdag kampten de heren voor een gouden medaille of een ereplaats.

Bij de U21 moest Lim Vladislav (JC Jenos Kwai Hooglede) zich in de gewichtsklasse – 60 kg tevreden stellen met zilver. Hij verloor in de finale met Shido van Leuvenaar Jorre Verstraeten. JC Koolskamp behaalde met Robin Bourgeois zilver in – 90 kg. Guillaume Melis (JC Kortrijk) was goed voor brons. Een derde plaats bij de U21 was er tevens voor Kenzo Bascour, Jorne Cambier en Apti Shovlaev (JC Koksijde) in de categorie -55 kg, – 66 kg en -73 kg.

Bij de U18 in de categorie – 42 kg was er na de provinciale een Vlaamse titel voor Bruggeling Steven Schram (JS Marcel Degroote). Hij versloeg onder leiding van coach Annie Witvoet in de finale Arne Breemeersch (Jokohazam Kortemark). Goud was er eveneens voor Belmin Valk (JC Ardooie) in de categorie – 60 kg. Hij kampte in de finale overigens net als voor de voorbije provinciale titel tegen zijn clubgenoot Zelimkhan Jachichanov en versloeg hem met een Waza-Ari. Een andere provinciegenoot Gaston Rammant (JC Koksijde) was dan weer het sterkst in – 66 kg.

Daan Baeke (JC Olympia Brugge) verloor de finale in – 90 kg. Ruben Desmet (JC Eernegem) behaalde in die gewichtklasse brons. In + 90 kg was er zilver voor Taskin Sükrü (JS Kortrijk).

Julian Roba (Ostend JC), Amiran Gizoyev (JC Koksijden), Dylan Verhaeghe (JC Ardooie) en Ziedullo Rahimov (JC Tori Torhout) behaalden brons in respectievelijk de categorie – 46 kg, – 55kg, – 73 kg en – 81 kg.

Bij de jongste judoka’s U15 mochten Robbe Demets (JC Koksijde, – 34 kg), Remi Decorte (JC Jenos Kwai Hooglede, – 46 kg), Jarne Duyck (JC Kawaishi Ingelmunster, – 55 kg), Maarten Monteyne (JC Stene, – 66 kg) op het hoogste schavotje. Al deze judoka’s mogen zich klaarstomen voor het Belgisch kampioenschap, volgend weekend in Herstal. Zondag zijn in Dendermonde de dames aan de beurt. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier