West-Vlaamse cadetten en scholieren scoren op BK-indoor atletiek

Brent Gayse (archieffoto) pakte met een heel aangename verrassing uit. © GF
Redactie KW

De West-Vlaamse cadetten en scholieren haalden zondag bij hun BK-indoor in Gent 4 titels tegenover 9 voor hun collega’s juniores en beloften een dag eerder.

Brent Gayse pakte wel met een heel aangename verrassing uit. De Kachtemnaar verbeterde zich bij de 400 meter met ruim twee seconden en bracht het West-Vlaams cadettenrecord van Brugse Temptation-vedette Marvin Ndiribe (51″72 in 2007) op een winnende 51″64. Brent neemt ook de derde plaats over op de eeuwige nationale lijsten.

Tristan Glorie won de scholierentitel van het verspringen met 7m26 en strandde op 5 cm van zijn provinciaal en 16 cm van het nationaal record. De even verhoopte winst bij de 60 meter bleef uit. De Koksijdse topsportschoolleerling, die met 7″06 de ranglijst aanvoerde, vermoedde bij de finale een valse start van een tegenstander. De starter schoot de wedstrijd evenwel niet af. Gevolg: Tristan liep meteen achter de feiten aan en bolde ontgoocheld uit. Hij kaartte één en ander bij de jury aan, maar alles bleef zoals het was.

Cadet Simon Versavel van fusieclub FLAC mocht wel twee keer aan het feest. De Zonnebekenaar won bij de cadetten het hinkstapspringen met 12m78 en werd bij de 200 meter derde met 24″04.

De Lichterveldse landbouwerdochter Leontine Versyck kon bij de 800 meter voor scholieren in tegenstelling tot de Vlaamse titelstrijd wel in het spoor blijven van Heleen Vermeulen en speelde op het eind haar snelheid uit met een winnende 2’15″05 als resultaat. Rumbeekse Lore Goossens werd met 2’16″19 nog tweede.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier