West-Vlaams zilver en brons op BK Judo +21 jaar

Zes van de zeven West-Vlaamse dames met een medaille, met v.l.n.r.: Isabeau Vanderhaeghe, Shauni Dhaene, Stacey Hintjens, Amber Ryheul, Evi Vermandere en Milane Kerckhove. © ACR
Redactie KW

In Brugge behaalden de West-Vlaamse judoka’s één zilveren en acht bronzen medailles, met vooral Jenos Kwai Hooglede in de hoofdrol.

In een goedgevulde sportzaal van Bloso Julien Saelens in Assebroek nabij Brugge werd in een organisatie van de Koninklijke Belgische Judobond in samenwerking met Judoclub Brugge enkele maanden na het BK bij de jeugd gestreden voor de nationale titels bij de senioren.

Geen grote namen en in laatste instantie ook enkele afzeggingen. Zo moesten van JC Koksijde Kobe Persyn (-60 kg) alsook Gregory Dermaut (-81 kg), vorig jaar nog brons op het BK, met een blessure afhaken en kwamen voor West-Vlaanderen zestien judoka’s op de tatami.

Vorig jaar was er voor onze provincie goud, twee keer bij de dames. Dit keer geen nationale kampioenen, al was de totale medailleoogst groter dan in 2014.

Amber Ryheul (-52 kg, JK Hooglede) moest één keer minder kampen en behaalde een zilveren plak. Daarnaast waren er een resem bronzen medailles : Evi Vermandere (-57 kg, JK Hooglede) en Milane Kerckhove (-63 kg, Antwerpen United Judo). De Brugse versloeg in haar gewichtsklasse titelverdedigster Jolien Lefevere (JK Moorsele).

Ook Stacey Hintjes (-70 kg, Ostend JC), Elodie Raes (-70 kg JK Hooglede), Shauni Dhaene (-78 kg, JS Kortrijk) en Isabeau Vanderhaeghe (+70 kg, Judo Izegem) waren goed voor een derde plaats.

In Brugge werden ondermeer Harry Van Barneveld, zijn echtgenote Inge Clement en Gella Vandecaveye omwille van hun judocarrière in de bloemen gezet. Bij de heren op het BK kampten Lim Vladislav (-60 kg, JK Hooglede) en Robin Monteyne (-90 kg, JC Koksijde) naar het brons. Zij kregen in aanwezigheid van gewezen judo bondscoach Jean-Marie Dedecker hun medaille.

(ACR)