West-Vlaams kampioenschap motorcross in uitstekende sfeer

© Foto Coghe
Redactie KW

De ‘Verre Ginstecrossers’ uit Oostrozebeke hebben een formidabel crossweekend achter de rug, mede dankzij de medewerking van de zon, zowel op zaterdag voor de jeugd VJMO als op zondag voor MCLB het West-Vlaams kampioenschap.

Ook de inzet en de goede faam van de familie Verbrugghe en een dertigtal medewerkers die er telkens in slagen een zo goed als perfecte organisatie aan te bieden. Marc Verbrugghe wist dat het een grote investering vraagt, maar ‘voor iets, hoort iets’, wist hij en het loont zeker de moeite.

Dat bewees het aantal opgekomen deelnemers met op zaterdag 105 jeugdrijders, 54 zijspannen specials (ex-zijspanrijders minstens tien jaar zonder licentie en andere toevallige deelnemers). Op zondag kwamen ook al niet minder dan 365 piloten aanschuiven achter het starthekken, zodat we mogen gewagen van een totaal van 580 deelnemers in totaal, en dat natuurlijk onder grote belangstelling.

Resultaten

Bij de Amateurs werd Patrick Carlier uit Kuurne winnaar, en hij wordt ook de nieuwe leider in het B.K. met drie punten bonus. Kristof Calus uit Heestert lijkt goed op weg naar de titel bij de Experten, hij leidt nu met 18p na zijn dubbele reekszege van vandaag.

Bij de Dames-Open is de kampioene gekend, in Oostrozebeke moesten zij hun voorlaatste proef betwisten en Kelly Debruyne sloot deze af met dubbele reekswinst. De Poperingse lady telt nu 56p voorsprong met nog maximum 50 te behalen bij dubbele reekswinst.

Bij de Nieuwelingen mx2 blijft het super spannend, ook zij moesten in de clinch voor het B.K. en Arne De Meulemeester uit Meulebeke, lid van het organiserende team is zowat een der verliezers van de dag. Voor aanvang stond Arne aan de leiding, hij werd als vierde en tweede afgevlagd, terwijl zijn grote belager Polfliet uit het Waasland beide reeksen op zijn naam schreef. Arne telt nu drie punten achterstand met nog vier reeksen te gaan.

Aaron Spruytteuit Kortemark lijkt goed op weg naar de titel bij de Beloften. Vandaag werd hij tweede en reekswinnaar, en verloor de eindwinst met gelijk aantal punten als Damon Ingels uit Maldegem, met elf seconden minder goede totaaltijd. Ook deze youngsters moeten nog vier reeksen betwisten voor het B.K. waarin Spruytte leidt met een bonus van 89 punten.

Bij de Juniors mx1 waren de bloemen voor Matthias Vermeersch (Ardooie-Ingelmunster), hij klokte af op een tweede plek en reekszege. Karel Vanhaecke (Oostkamp) werd derde in de eindstand. Bij de Juniors mx2 waren de bloemen voor Stanley Verstraete (Zerkegem) met dubbele reekszege.

Damon Tanghe uit Ooigem mocht met de hulde der laureaten bij de Nationalen mx2 ook op het hoogste schavotje, na reekswinst en tweede plaats. Mattis Meersschout (Wingene) werd derde in de eindstand.

Bij de Internationalen mx1 moesten onze West-Vlamingen de vetste prijzen aan anderen laten, David Segers won voor gastrijder Weigert. Maarten Govaert uit de Kalbergstraat te Oostrozebeke werd derde en provincial kampioen, gevolgd door Jurgen Wybo en Jorne Tytgat. Torpjurn Van Hoe uit Oeselgem deed er nog een kampioenentrui bij, hij werd dubbelwinnaar en provinciaal kampioen bij de Inters mx2, net als Tim Vandriessche (Menen) bij de Inters-Open B.

Sunny Desintebin uit Poelkapelle-Langemark was heer en meester bij de Quads-Open, dubbelwinnaar en provinciaal kampioen. Gaytan Liebaert uit Ruddervoorde werd mooi tweede. Bij de Quads-Beloften was Nick Desender uit Torhout dubbele reekswinnaar, voor Matthieu Callebaut uit Bredene.

Het werd een overdonderend success bij de Zijspannen met liefst 27 duo’s achter het starthekken, alle eer aan de heimat van de ‘karren’ met gastheer Marc Verbrugghe en heel wat andere thuisrijders. Eentje daarvan was Bertje Soetaert met Dimitri Vandeursen uit Maldegem in het bakje, zij wonnen met overmacht beide reeksen en de provinciale titel. Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers (Tielt-Oostrozebeke) werden dubbel tweede, en Nico De Soete-Achly Vanlerberghe (Wingene) dubbel derde, gevolgd door Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke).

Bij de Zijspannen B was de eindzege en de titel voor Arne Dierckens-Jan Bielen (Tielt), voor de neus van Stijn Matthijs-Niki Debruyne (Ruddervoorde-Meulebeke).

Op zaterdag waren liefst 54 gelegenheids-zijspannen in strijd, verdeeld in twee reeksen. De B-finale werd gewonnen door ex-zijspanrijder Rik Deprez met Bjorn Serpieters in het bakje, de A-finale was voor Arne Dierckens-Gianni Dhondt.

De West-Vlaamse MCLB-kampioenen 2015

Experten : Kristof Calus – Heestert

Amateurs : Patrick Carlier – Kuurne

Dames Open : Kelly Debruyne – Poperinge

Nieuwelingen Open : Kristof Douterloigne – Waregem

Nieuwelingen mx1/3 : Jamie Vandenberghe – Westkerke

Nieuwelingen mx2A : Dwight Van Den Bogaert – St.Eloois Vijve

Nieuwelingen mx2 : Arne De Meulemeester – Meulebeke

Beloften mx2 : Aaron Spruytte – Kortemark

Quads B : Nick Desender – Torhout

Quads A : Sunny Desintebin – Poelkapelle-Langemark

Junioren mx2 : Stanley Verstraete – Zerkegem

Junioren mx1/3 : Matthias Vermeersch – Ardooie

Nationalen mx2 : Damon Tanghe – Ooigem

Nationalen mx1/3 : Simon Dinneweth – Ruiselede

Internationalen Open B : Tim Vandriessche – Menen

Internationalen mx2 : Torpjurn Van Hoe – Oeselgem

Internationalen mx1 : Maarten Govaert – Oostrozebeke

Zijspannen B : Stijn Matthijs-Niki Debruyne – Ruddervoorde-Meulebeke

Zijspannen A : Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen – Oostrozebeke-Maldegem

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier