Wereldtoppers uit darts komen volgend jaar naar nieuw gratis evenement in Brugge

(Foto iStockphoto) © Getty Images/iStockphoto
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

In april 2017 wordt in de stadshallen van Brugge een internationaal en gratis bij te wonen dartstornooi georganiseerd. Organisator Willy De Vos zegt alle wereldtoppers over de vloer te zullen krijgen.

Na het verlies van de start van de Ronde van Vlaanderen, schieten de nieuwe (internationale) sportevenementen als paddenstoelen uit de grond in Brugge. Nadat de stad eerder al aankondigde dat er in het weekend van 18 juni 2017 een internationale wielerwedstrijd en in november 2017 een marathon komt, zal ze komende maandag bekend maken dat de stad ook de wereldtop uit de dartssport naar Brugge haalt.

Onder leiding van Willy De Vos, die voorzitter van de organisatie wordt, zal in het paasweekend (14-16 april) de Bruges Belfry Darts georganiseerd worden. Een gloednieuw evenement dat zal plaatsvinden in de stadshallen, onder het Belfort.

Meteen A-ranking

Alle wereldtoppers uit de sport zullen aanwezig zijn. “Nu al weten we dat we qua prijzenpot het grootste dartstornooi van het land zullen zijn”, zegt een trotse organisator Willy De Vos. “Bovendien werden we door de federaties meteen erkend als A-rankingtornooi, een van de eerste van het seizoen. Omdat de topspelers daarop het meeste aantal rankingpunten kunnen behalen, mag je ervan uitgaan dat de hele wereldtop zal neerstrijken in Brugge. We mikken zeker op de top 32 van de mannen, de top 16 van de vrouwen en de top 16 van de G-darters.”

Op vrijdag is er een warming-uptornooi, op zaterdag en zondag volgen de hoofdtornooien. “De Brugse federatie heeft ervoor gezorgd dat er dat weekend geen competitie is, dus we verwachten op vrijdag ook heel wat lokale darters. Als het ons lukt, is het de bedoeling om hier een jaarlijks topevenement van te maken.” Het publiek zal alles gratis kunnen bijwonen, waarbij ze ook vrij tussen de spelers zullen kunnen lopen.

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier