Wereldtop te gast in Squash Piramid in Brugge

Redactie KW

Squashcentrum Piramid in Sint-Andries zet op zaterdag 14 en zondag 15 maart een nieuwe stap vooruit met de creatie van de SP Open Championships.

In een partnership met Partena probeert Kasper De Wulf als eigenaar van Piramid om jaarlijks een aantal van ‘s werelds beste squashspelers naar Brugge te halen, om er de sport bij het grote publiek te promoten. “We kunnen in het weekend tijdens die Open Championships werkelijk een fantastisch deelnemersveld voorleggen”, weet De Wulf. “Met iconen als zevenvoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema en Australisch kampioen Cameron Pilley, als respectievelijk nummer negen en elf op de wereldranglijst.”

Zij worden vergezeld door een reeks van internationale toppers: Steve Finitsis (Australië), Dylan Bennet en Sebastiaan Weenink (Nederland), Paul Coll (Nieuw-Zeeland), Lukasz Stachowski (Polen) en Jan van den Herrewegen, als huidige nummer één op de Belgische ranking, en Tom De Mulder uit ons land.

“Deze editie brengt het sterkste deelnemersveld bij elkaar die ons land te zien kreeg sedert het WK squash in 2002 in Antwerpen”, zegt De Wulf. Op zaterdag 14 maart heeft de eerste ronde plaats vanaf 11.00 uur, de kwartfinales vanaf 15.00 uur. Op zondag 15 maart zijn er de halve finales om 13.00 uur en 14.00 uur, gevolgd door de finale om 18.30 uur.

Naast een tabel van zestien profs zijn er circa 125 deelnemers bij de amateurs.

De professionele squash Tour is reeds vertegenwoordigd in de grootse wereldsteden en op de meest iconische locaties, zoals het Grand Central Station in New York of het shoppingcenter van Hong Kong. Squash Piramid droomt ervan een uniek event te kunnen organiseren in Brugge. “Met locaties als de stadsschouwburg, de Burg en het Concertgebouw, kan onze stad een prachtig strijdtoneel vormen in de toekomst”, aldus De Wulf.

(ACR)

>> www.piramidseries.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier