Wereldkampioen snooker kwam even trainen in Brugge

Redactie KW

De Britse topspeler kwam naar Snooker Palace voor een doorgedreven training met coach Chris Henry (52) uit Varsenare. “Hij wil nog eens met zijn vrouw terugkomen”, zegt hij.

Heel wat snookerspelers keken maandag vreemd op toen ze in de zaal van Snooker Palace in de Noordzandstraat in Brugge kwamen. Want waar normaal gesproken aan de tafel naast hen andere lokale spelers staan, stond daar plots de beste snookerspeler van de wereld: Mark Selby. De Britse dertiger werd al verschillende keren wereldkampioen en wordt aanzien als één van de grootste spelers ooit.

Het bezoek van Selby aan Brugge was niet aangekondigd. Coach Chris Henry (54) uit Varsenare had dat met opzet wat stil gehouden. “Je merkte nu al dat iedereen hem herkende”, zegt hij. “Zelfs op straat. Het is een bekende figuur natuurlijk. Dus als zijn bezoek nog eens aangekondigd zou zijn, zou het onmogelijk werken geweest zijn.”

Chris werd een tijdje geleden door Mark Selby gecontacteerd. Hij was begin jaren 1990 zelf een gerespecteerd en professioneel snookerspeler. Momenteel is hij mental coach voor heel wat topsporters. “Het was de eerste keer dat ik met Mark werkte“, zegt hij. “Hij is de beste ter wereld en op het technische vlak heb ik hem dus maar weinig te leren. Maar hij wilde vooral mijn visie op het mentale aspect eens horen. Want dat is geen onbelangrijk aspect in snooker natuurlijk.”

Selby bleef maar één dag in Brugge, maar de stad beviel hem duidelijk. Net als de training van Chris. “Hij zei toch dat hij nog eens terug wilde komen”, zegt Chris. “Dan zou hij wel zijn vrouw meebrengen. Want hij vond Brugge ook een zeer mooie stad. Die wilde hij haar ook wel eens laten zien.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier