Wereldkampioen kitesurfen richt eigen school op in surfclub Oostende

Redactie KW

Wereldkampioen kitesurfen Christophe Tack (23) start samen met zijn twee broers een kiteschool op in Oostende.

De broers Christophe (23), Axel (25) en Philip Tack (26) zijn onlosmakelijk verbonden met kitesurfen. Christophe werd vorig jaar als eerste Belg ooit wereldkampioen in de PKRA-tour, Axel won destijds verschillende wedstrijden van het Belgisch kampioenschap, werd vorig jaar Belgisch kampioen Wakeboard Kabel en zetelde in de jury van internationale kitesurfkampioenschappen, en Philip is onder andere een gerenommeerd fotograaf van de kitesport en verdeler van Liquid Force Kites Belgium.

“We hebben alle drie veel te danken aan de kitewereld. Met de oprichting van een kiteschool willen we nu iets terugdoen”, zegt Christophe Tack. De Oostendenaar werd in november vorig jaar uitgebreid gevierd voor het behalen van de wereldtitel in de Oostendse surfclub VVW Outside. Daar wordt straks de Tack Kiteschool ook opgestart. “We zijn al tien jaar lid van de surfclub. Vroeger waren we altijd met een grote, toffe, jonge bende in de club. Met de kiteschool proberen we mensen aan te zetten om te kitesurfen aan een goede prijs, en proberen we een nieuwe generatie kitesurfers warm te maken voor de sport”, zegt Christophe.

“Met onze school willen we ook de nadruk leggen op véilig kitesurfen”

Wereldkampioen kitesurfen richt eigen school op in surfclub Oostende

Axel en Christophe Tack.

Zowel beginners als meer ervaren kitesurfers kunnen straks bij de Tack Kitesurfschool terecht voor lessen met gediplomeerde monitoren en seminaries. De lessen vinden plaats van april tot oktober. Wereldkampioen Christophe Tack beklemtoonde het afgelopen jaar meermaals het belang van veiligheid tijdens het kitesurfen. “Onze kitesport staat soms in een slecht daglicht, of wordt als onveilig beschouwd. Nochtans is niets minder waar. Kitesurfers zijn helemaal geen cowboys of waaghalzen. Wij vinden het zelf belangrijk dat iedereen aangesloten is bij een surfclub en daar houden we controle op. Als iemand iets onverantwoord doet, of als er iemand denkt zichzelf te kunnen leren kitesurfen zonder lessen, dan gaan clubleden meteen naar hem toe. Ook met de Tack Kiteschool zullen we de nadruk leggen op veilig kitesurfen,” zegt Christophe Tack.

Om ervaren kiters de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen, zullen Christophe en Axel Tack op geregelde tijdstippen ook ‘clinics’ geven in beperkte groep. “Daar kijk ik enorm naar uit. We willen de volgende generatie van nabij opvolgen, en misschien kan ik straks zo wel een nieuw jong talent begeleiden”, aldus nog Christophe Tack.

(DJ / foto DJ)