WDP Rollegem roept Jong CBL Kortrijk een halt toe

© Foto LLV

Dé minivoetbalderby in tweede nationale eindigde op 4-4 na een uiterst spannende slotfase. In de slotminuut scoorde WDP Rollegem de gelijkmaker.

In zijn jongste twee matchen was WDP Rollegem telkens slap aan de match begonnen en coach Thierry Desmet had daarom zijn spelers al vrij vroeg op de avond bijeengeroepen. Een succesvolle ingreep want zijn spelers begonnen dit keer wel stevig aan de match. Rollegem hield alles goed gesloten en liet het balbezit aan de bezoekers van Jong CBL Kortrijk, die daar echter te weinig mee deden. Na de eerste periode leidde Kortrijk met 0-1. In de tweede periode kwam Rollegem al snel langszij via Diego Dierick, maar het Kortrijkse sluitstuk Stephen Malfait zorgde op zijn eentje voor een 1-3-voorsprong aan de rust.

Ook na de pauze bleef de voorsprong van twee doelpunten op het bord, tot in de laatste drie minuten van de wedstrijd. Doelman Stephen Malfait speelde daarbij een hoofdrol. Eerst lag hij met een slippertje aan de basis van de 3-4 en toen hij in de slotminuut verbaal te heftig met de scheidsrechter in de clinch ging, kreeg hij een strafcorner tegen waarop Didier Deconinck kon scoren. WDP kreeg zelfs nog een kans op het winnende doelpunt, maar ook aan de overkant bleef er dreiging. De score wijzigde echter niet meer. (CDW)